Almanya'da TUI atağa geçti, Eurowings kapasite düşürdü

Almanya'da TUI atağa geçti, Eurowings kapasite düşürdü
Lufthansa Grubu'nun bütçeli hava yolu şirketi Eurowings, tasarruf tedbirleri kapsamında Münih'deki base'ini kapatıyor. TUIfly ise, yaz operasyonlarını genişletiyor.

TurizmGüncel – Dış Haberler

Almanya'nın bayrak taşıyıcı hava yolu şirketi Lufthans bünyesindeki Eurowings, Münih Havalimanı'nda eski modeline dönüyor. Maliyetleri düşürmek için harekete geçen şirket, Münih'teki base'ini kapatarak eski iş modeli olan 'hub dışı uçuş' modeline görüyor.

Köln’deki uçuşlar Lufthansa Grubu içinde dağıtılacak

Bu kapsamda Eurowings, 6 uçağının konuşlu olduğu Münih'teki base'ini, 2020-21 sezonundan itibaren, kapatıyor. Eurowings sözcüsü, şirketin uçuşlarında herhangi bir aksama veya kesinti olmayacağını, buradaki uçuş programının Lufthansa Grubu içinde farklı şekillerde dağıtılacağını açıkladı. Bundan sonraki sürçte şirketin, Köln / Bonn, Düsseldorf, Hamburg ve Stuttgart'daki merkezlere yoğunlaşacağı kaydedildi.

Jens Bischof, tasarruf etmek ve maliyetlei düşürmekle göevlendirildi

Mart ayında Eurowings'in yeni CEO'su olarak göreve başlayacak olan SunExpress eski CEO'su Jens Bischof, uzun süredir zarar eden şirkette yüzde 15 tasarruf sağlama ve 1.000 kişinin çalıştığı merkez ofiste maliyetleri 3'te bir oranında düşürmekle görevlendirildi.

TUI, Eurowings’de uçan 4 uçağını geri aldı

Öte taraftan TUI Almanya Müdürü Marek Andryszak, halihazırda Eurowings'te uçan TUI'nin 4 uçağını yeniden TUIfly filosuna katarak şirketin yaz operasyonlarını büyütmeyi hedefliyor. Halihazırda TUIfly'a ait 39 uçak, Eurowings bünyesinde uçuyor.

Frankfurter Allgemeine Zeitung gazetesine konuşan Andryszak, ''Bu yaz TUIfly'da fazladan 4 uçakla uçmak istiyoruz. Bu nedenle Eurowings'te uçan uçaklarımızdan 4'ünü erken teslim aldık. Aynı zamanda yaz sezonunun ikinci yarısında, ilk B737 Max'ı da teslim almayı umuyoruz.'' diye konuştu.

Almanya kapasitesini 500 bin arttırmıştı

Thomas Cook'un iflasının ardından TUI'nin Almanya kapasitesini 500 bin arttırdığını hatırlatan Marek Andryszak, ''Bu hedefe ulaşacağımızdan eminim. Mevcut rezervasyonlar da bunu gösteriyor. Eğer son dakika satışları iyi giderse, beklentimizin de üstünde büyüme sağlayabiliriz.'' ifadelerini kullandı.



Bu Haber 06.02.2020 - 10:07:46 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.