Almanya’da tatil satışları mayısta ‘’0’’ büyüdü

Almanya’da tatil satışları mayısta ‘’0’’ büyüdü

Almanya’da mayıs ayı tatil satışlarının bir önceki yılın mayıs ayıyla aynı seviyede kaldığı açıklandı.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Nisan ayında yüzde 12 düşen Almanya’daki tatil satışları, mayıs ayında online satışların etkisiyle geçen yılın mayıs ayındaki seviyeye ulaştı. Klasik acente satışları yüzde 2 düşerken, online satışlarda yakalanan yüzde 4’lük büyüme, mayıs ayının bir önceki yılın mayıs ayıyla aynı seviyede kapanmasını sağladı.

Geçen yılın mayıs ayında yüzde 14 büyüme kaydedilmişti

Alman iş ve turizm dergisi fvw’nun pazar araştırma şirketi GfK’den 2 bin acente klasik ve online acente ile yaptığı araştırmadan aktardığı verilere göre, Almanya seyahat pazarında faaliyet gösteren acentelerin geliri geçen yılla aynı seviyede kaldı. Haberde, gelirlerin sabit kalışında geçen yılın mayıs ayında yaşanan yüzde 14’lük artışın etkili olduğu belirtiliyor. Çünkü, satışların 2017’nin mayıs ayındaki satışların hayli üstünde olduğu ifade ediliyor.

‘’0’’ büyümek için bile çeyrek satış daha yapmaları gerekiyor

Öte taraftan Almanya’daki seyahat acentelerinin şu ana kadar geçen yaz sezonunda elde ettikleri gelirin yüzde 75’inde ulaştıkları ve ‘’0’’ büyüme sağlayabilmek için bile önümüzdeki birkaç ayda şimdiye kadar yaptıkları toplam satışın 4’te biri kadar daha satış tapmaları gerektiği ifade edildi.

Mayıs ayının lokomotifi son dakika satışları

Almanya’da yapılan mayıs ayı tatil satışlarının lokomotifinin ise son dakika satışları olduğu belirtildi. Buna karşın, haziran ayına dönük satışlarda elde edilen yüzde 10,6’lık gelir satışının, mayıs ayındaki yüzde 15’lik kaybı telafi etmediği belirtiliyor. Dahası, temmuz ayı satışları yüzde 2,8 ağustos ayı satışları ise 2 geride gidiyor.



Bu Haber 20.06.2019 - 15:05:45 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.