Almanya'da tatil rezervasyonları ne durumda?

Almanya'da tatil rezervasyonları ne durumda?
Almanya'da şubat ortasından itibaren tatil rezervasyonlarının artışa geçtiği bildirildi.

TurizmGüncel - Dış Haberler

Şubat ortasından bu yana rezervasyonlar artıyor

Alman Seyahat Birliği (DRV), rezervasyonların şubat ayından itibaren artışa geçtiğini bildirdi. Şubat ayının ikinci haftasından itibaren seyahat acentelerinde ve online portallarda yapılan rezervasyonlarda önceki haftalara göre belirgin bir artış olduğunu kaydeden DRV, rezervasyonların yaz, sene sonu hatta bir sonraki seneye dönük olduğunu duyurdu.

Yüzde 60’ı 2021 yaz sezonu için

Yapılan rezervasyonların yüzde 60'ının 2021 sezonuna dönük olduğunun altını çizen DRV, yüzde 25'inin ise ekimden sonraki döneme yapıldığını açıkladı.

Paskalya’ya kadar neredeyse hiç rezervasyon yok

Nisan ayı sonuna kadar devam eden ve Paskalya'yı da kapsayan döneme ilişkin neredeyse hiç rezervasyon olmadığını belirten Alman Seyahat Birliği, şubat ortasından bu yana yapılan rezervasyonların sadece yüzde 13'ünün bu döneme olduğunu ifade etti.

En çok rezervasyon Yunanistan ve Türkiye’ye

Korona kapanmasından açılış stratejisindeki ve seyahat seçeneklerindeki belirsizlik nedeniyle insanların rezervasyon konusunda tereddütlü olduğuna dikkat çeken DRV, rahatlama olması durumunda nisan ve mayıs aylarında rezervasyonların son dakikada yapılmasını bekliyor.

Almanya'da rezervasyon yapma konusunda tereddütlerin yaşandığı şu dönemde talebin Yunanistan ve Türkiye'ye yoğunlaştığı, en çok talebi ise Yunan adalarının aldığı öğrenildi. Ancak İspanya söz konusu olduğunda ise insanların daha temkinli hareket ettiğine vurgu yapıldı. Buna karşın, uzak mesafe tatiller ve gemi turlarına dönük rezervasyonların orantısız bir şekilde arttığı belirtiliyor.

DRV Başkanı Norbert Fiebig, 2021 sezonunda 2029 rezervasyonlarının yarısına ulaşılmasının başarı olacağını söyledi.



Bu Haber 03.03.2021 - 16:13:53 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.