Almanya'da tatil rezervasyonları hızla artıyor

Almanya'da tatil rezervasyonları hızla artıyor
Avrupa ve Avrupa-dışı destinasyonlar uluslararası ziyaretlere açıldıkça, Almanya'daki tatil rezervasyonları da artıyor.

TurizmGüncel - Dış Haberler

Almanya'da tatil rezervasyonlarının destinasyonların uluslararası ziyaretçilere açılmasına paralel olarak hızla arttığı belirtiliyor. Almanya'daki tur operatörleri de, kısa çalışmada olan personelini geri çağırmaya başladı.

‘’Sonbahar ve sonrasına rezervasyon yapma konusunda güven kazandılar’’

Alman iş ve turizm dergisi fvw'de yer alan habere göre hızlanan aşılama, düşen enfeksiyon oranları, destinasyonların açılması ve Avrupa'da planlanan 'yeşil seyahat kartı' nedeniyle Almanlar sonbahar veya sonrası için rezervasyon yapma konusunda güven kazandı.

Mayıs ayının üçüncü haftası 2019’un aynı dönemini geride bıraktı

Seyahat veri ve analiz şirketi TDA'nın verilerine göre, Almanya'da mayıs başından itibaren rezervasyonlar her hafta artış kaydediyor. Hatta mayıs ayının üçüncü haftasında rezervasyonlar 2019 yılının aynı döneminin üzerine çıktı. Bu, son birkaç hafta içinde gerçek bir patlama olduğunu gösteriyor. Çünkü nisan sonu itibariyle rezervasyonlar geçen yılın yüzde 11, 2019'un ise yüzde 82 gerisindeydi.

‘’Açık olan her yere rezervasyon yapılıyor;’’

Alman Seyahat Birliği'nin (DRV) seyahat acenteleri konferansında konuşan TDA'nın analist Alexandra Weigand, ''Açık olan her şey yere rezervasyon yapılıyor. Buna Mayorka, Portekiz, Dominik Cumhuriyeti ve Maldivler gibi destinasyonlar da dahil” dedi.

Almanlar daha fazla harcamaya hazır

TDA'nın verilerine göre diğer önemli bir nokta ise, seyahatsiz geçen bir yılı aşkın sürenin ardından Almanların daha fazla harcamaya hazır olması. Buna göre, yaz tatili için yapılan rezervasyonların 4'te biri gecelik 175 eurodan fazla harcama yapacak.

Çalışanlar geri çağrılıyor

Almanya'daki rezervasyon trendi tur operatörleri tarafından da doğrulanıyor. Bu nedenle seyahat şirketleri, mevcut iş yükü işe başa çıkabilmek için izindeki personellerini yeniden işe çağırmaya başladı. Örneğin Schauinsland-Reisen, 450 çalışanını kısa çalışmadan çıkardı. Şirket, mayıs ayının ikinci yarısından itibaren rezervasyonların yüzde 50 arttığına dikkat çekti.

Diğer tur operatörleri de şu anda benzer şeyleri yapıyor. FTI, rezervasyon aramalarına yanıt verebilmek için çağrı merkezindeki çalışma saatlerini 09.00 - 18.00 olarak genişletti. Şirketin müdürü Ralph Schiller, Çalışanlarımızın büyük kısmı hala izinde. Ancak mevcut rezervasyon artışına paralel olarak ayarlamalar yapılacak.'' dedi.

TUI talebe yanıt veriyor

Seyahat acente çalışanları ile çağrı merkezi çalışanlarının yeninden tam zamanlı çalışmaya başladığı TUI'de de durum benzer. Şirket, ''Personel durumunu sürekli gözden geçirerek hem misafirlerin hem de çalışanların çıkarları doğrultusunda değişiklik yaptık. Satış ve destek ekibimiz uzun süredir kısa çalışmada değil.'' açıklamasını yaptı.



Bu Haber 03.06.2021 - 12:09:31 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Meryem Yaş 04.06.2021 - 05:40

    Tükiyeden alman da yaşayan kızımı ziyaret edebilirim haziran sonu

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.