Almanya'da Sören Hartmann'ı şaşırtan rezervasyon trendi

Almanya'da Sören Hartmann'ı şaşırtan rezervasyon trendi

Alman Turizm Endüstrisi Federal Birliği (BTW) Başkanı Sören Hartmann, seyahat sektörünün sıcak gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Hartmann, sektörün üç ana gündemini de paylaştı.


Turizm Güncel - Dış Haberler

Dijitalleşme, korona, iklim değişikliği

Berlin'de düzenlenen zirvede turizm sektörünün önündeki zorluklara dikkat çeken BTW Başkanı ve DER Touristik CEO'su Sören Hartmann, Almanya'nın bir sonraki corona dalgası için plan yapması gerektiğini belirtti. İklim hedeflerinin ekonomiyi yavaşlatmaması gerektiğini kaydeden Sören Hartmann, dijitalleşme treninin de kaçırılmaması gerektiğini ifade etti.

Hayatımda ilk defa bu kadar kısa vadeli ve kaliteli rezervasyon görüyorum’

Bu yıl 23'üncüsü düzenlenen Berlin Turizm Zirvesinde konuşma yapan Hartmann, hayatında ilk defa bu kadar kısa vadeli ama kaliteli rezervasyona rastladığını belirtti.

Almanya turizm sektörü 125 milyar euro kaybetti

Pandemi nedeniyle Alman tur operatörlerinin ve seyahat acentelerinin 2019 yılında kıyasla 50 milyar euro gelir kaybı yaşadığını ifade eden Sören Hartmann, konaklama sektörünün kaybının ise neredeyse 75 milyar euro olduğuna dikkat çekti. Hartmann, "Politikacılardan bu yeni başlangıcın sürdürülebilir olmasını talep ediyoruz. Yükseliş devam etmeli." dedi.

İleri dönük planlar bekliyoruz’

Hükümetin pandemi döneminde seyahat sektörünü yalnız bırakmadığını, birtakım mali yardımlar ve kredilerle birçok işletmeyi kurtardığını ifade eden BTW Başkanı, şirketlerin iş modellerini daha dayanıklı hale getirmeye, hükümetin ise sonbaharda daha ileri korona önlemleri almaya hazır olması gerektiğini söyledi. Hartmann, "Koronada yeni dalga veya varyant ortaya çıkması durumunda seyahatlerin en az sekteyen uğrayacağı şekilde ileri dönük planlar yapılmasını bekliyoruz." dedi.

Yabancı işçi çalıştırma prosedürü kolaylaştırılsın’

Yeni bürokratik 'yüklerin' olmaması gerektiğini savunan Sören Hartmann, vasıflı işçi konusunda devletin işletmelere destek olması aynı zamanda yabancı işçi çalıştırma prosedürlerinin basitleştirilmesi gerektiğini ifade etti.

Claudia Müller: Desteklerin yüzde 42’si turizm sektörüne gitti

Zirvede konuşan Alman Federal Hükümetinin turizm koordinatörü Claudia Müller, diğer sektörleri de destekleyen bir alan olduğu turizmi desteklemeye devam edebileceklerine dikkat çekti. Müller, bu zamana kadar yapılan desteklerin yüzde 42'sinin turizm sektörüne gittiğini de hatırlattı.

Dijitalleşme, sürdürülebilirlik, iklim değişikliği, kalifiye personel...

Şimdi meselenin turizm stratejisinin sürdürülmesi olduğunu ifade eden Claudia Müller, sektörle birlikte iklim değişikliği, sürdürülebilirlik, dijitalleşme ve kalifiye eleman sorunlarına eğilmek istediğinin altını çiziyor. Müller, "İnsanlar seyahat etmek istiyor ve mesele bazı seyahat türlerini kaldırılması değil. Turizm, küresel gaz emisyonunun yüzde 8'ini üretiyor. Mesele havacılık gibi sektörleri karbon-nötr hale getirebiliriz?" diye konuştu.



Bu Haber 31.05.2022 - 14:18:08 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.