2025 yılının Ekim ayında Almanya’da turizm sektörü genelinde ciro önceki yıl seviyesinde seyrederken, kruvaziyer gelirleri yıl bazında yüzde 18 artış gösterdi.
Turizm Güncel – Dış Haberler
TATS’ın Reisebürospiegel raporuna göre 2025 yılının Ekim ayında turizm sektörü cirosu önceki yılın seviyesine yakın kaldı. Ekim ayında toplam cirolar yüzde 0,4 azaldı, ancak yılın tamamı itibarıyla yüzde 1 artış gösterdi. Turistik ürünler ve kruvaziyerler birlikte ele alındığında Ekim’de yüzde 3,5 düşüş görüldü, kruvaziyer gelirleri ise Ekim’de yüzde 5,7 azalsa da yıllık toplamda yüzde 18 artış kaydetti.
Ekim ayında acentelerin fatura edilen cirosu ise yüzde 0,6 azaldı. Rapora göre fatura edilen ciro stokları ise yüzde 0,1 artışla önceki yıl seviyesinde kaldı. Kruvaziyer sipariş stoku ise yüzde 8 artış gösterdi.
Havayolu segmentinde Ekim ayında yüzde 1’lik ciro artışı kaydedildi, ancak yılın tamamında ciro yüzde 2 geride. Düzenlenen bilet sayısı Ekim ayında yüzde 0,2 düşerken, yıllık olarak yüzde 2 azaldı. Diğer turizm gelirleri ise aylık bazda yüzde 4,3 artış gösterdi; ancak yıl bazında yüzde 1,5 azaldı.
Rapora göre, genel olarak Ekim ayında turizm sektöründe belirgin bir büyüme kaydedilmedi. Kruvaziyerler dışında tüm segmentlerde aylık bazda düşüşler veya durağan seyir gözlendi. TATS, raporunda, sektöre yönelik olumlu sinyallerin yalnızca kruvaziyer segmentinden geldiğini vurguladı.
Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.
www.turizmguncel.com internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, video ve fotoğrafların her türlü hakkı Turizm Güncel A.Ş.’ye aittir. İzin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez.
Copyright © 2018 - Tüm hakları saklıdır. Turizm Güncel
Tasarım & Yazılım Altyapısı DataNet Bilgi Teknolojileri