Almanya’da rezervasyonların lokomotifi Türkiye

Almanya’da rezervasyonların lokomotifi Türkiye

Almanya'daki pozitif tatil modu rezervasyonlara yansıyor. Ülkede yapılan tatil rezervasyonlarının, mayıs ayında pandemi öncesini aştığı açıklandı.


Turizm Güncel - Dış Haberler

Almanya turizm pazarında yapılan son araştırma, Alman halkının tatil moduna girdiğini ve bunun da rezervasyonlara yansıdığını gösteriyor. Travel Data Analytics'in (TDA) açıkladığı son verilere göre, 2022 yılının mayıs ayında yapılan rezervasyonlar hem bir önceki ayı hem de 2019'un mayıs ayını aştı.

2019’un mayın ayının yüzde 51 üzerine çıktı

Açıklanan verilere göre, mayıs ayında yapılan tatil rezervasyonları nisan ayının yüzde 13, 2019'un mayıs ayının ise yüzde 51 üzerine çıktı. Kümülatif bazda 2019'un yaz satışlarıyla 2022'nin yaz satışları kıyaslandığında ise, nisan ayında yüzde 23 olan aradaki farkın mayıs ayı ile birlikte yüzde 13'e gerilediği görülüyor.

Mayıs ayında 1,8 milyar euroluk tatil satışı yapıldı

TDA'nın açıkladığı verilere göre mayıs ayında Almanya'da 1,8 milyar euroluk tatil satışı yapıldı. Mayıs ayında mayıs-ekim arası dönem için yapılan rezervasyonların 2019 yılının mayıs ayını yüzde 71 oranında aştı.

Türkiye rezervasyonlarında güçlü büyüme

Alman iş ve turizm dergisi fvw'den Cüneyt Yılmaz'ın haberine göre, Türkiye'ye dönük rezervasyonlar aylık bazda yüzde 27 oranında arttı. Bu, mayıs ayında Almanya'da yapılan her 100 rezervasyondan 21'ini Türkiye'nin alması anlamına geliyor.

2019 sezonu ile kıyaslandığında, 2019 yaz sezonuna göre en büyük büyümeyi sağlayan üçüncü ülke Türkiye (diğer ikisi Dominik Cumhuriyeti ve Maldivler). Yunanistan pandemi öncesindeki seviyeyi yüzde 14 aşarken, Mısır'daki artış yüzde 6 oldu. Fakat İspanya'nın Kanarya ve Balear adaları ile Portekiz, henüz eksiden kurtularak sıfıra doğru (2019 rakamlarına) yaklaşıyor.



Bu Haber 02.07.2022 - 20:34:37 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.