Almanya'da rezervasyonların gidişatı değişecek mi?

Almanya'da rezervasyonların gidişatı değişecek mi?

Almanya'da seyahat rezervasyon endeksi karmaşık bir seyir izliyor. Bazı seyahat acenteleri gelecek konusunda iyimser ancak gelecek aylarda seyahat satın alma konusundaki ruh halinin değişmesi ihtimalini de dışlamıyor.


Turizm Güncel – Dış Haberler

Dr. Fried & Partner tarafından Alman iş ve turizm dergisi fvw için hazırlanan kasım ayı Satış İklimi Endeksine göre acentelerin yüzde 21,2'si seyahat satışlarının iyi gittiğini düşünüyor. Yüzde 54,8'lik kesim 'durum tatmin edici' derken, yüzde 24'ü ise satışların kötü gittiğini belirtiyor. Geçtiğimiz ayda bu oranlar sırasıyla yüzde 26,5, yüzde 52,9 ve yüzde 20,6 olarak tespit edilmişti.

Acentelerin yüzde 36’sı satışların düşmesini bekliyor

Önümüzdeki aylarda talebin nasıl olacağı konusunda ise acenteler biraz daha kötümser. Katılımcıların yüzde 36,5'i önümüzdeki 6 ayda seyahat hizmetlerine dönük talebin düşeceğini belirtti. Bir önceki ay bu oran yüzde 43,1 olarak açıklanmıştı.

Talebin aynı kalacağını düşünenlerin oranı yüzde 40,2'den yüzde 47'ye yükselirken, düşeceğini söyleyenlerin oranı yüzde 16 ile sabit kaldı.

Çoğunluk gelirlerin sabit kalacağını düşünüyor

Kasımda önümüzdeki 6 aydaki kazanç beklentisinde de artış gözlemlendi. Buna göre, gelirlerin artacağını söyleyenlerin oranı yüzde 12,5'ten yüzde 15,8'e yükseldi. Ekim ayında yüzde 48,1 olan 'satışlar daha da kötüleşecek' diyenlerin oranı kasımda yüzde 39,6'ya gerilerken, 'sabit kalacak' diyenlerin oranı yüzde 39,4'dan yüzde 44,6'ya yükseldi.



Bu Haber 17.11.2022 - 16:28:19 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.