Almanya'da ocak ayı satışları aralıktan daha iyi

Almanya'da ocak ayı satışları aralıktan daha iyi
Almanya'da ocak ayı satışlarının aralık ayına kıyasla bir nebze daha iyi olduğu bildirildi.

TurizmGüncel - Dış Haberler

Dr. Fried & Partner tarafından fvw|TravelTalk için hazırlanan "satış iklimi endeksi"ne göre, Almanya'da ocak ayı satışları aralık ayından biraz daha iyi. Verilere göre, satış iklimi endeksi ocak ayında 88,1'den 94,3'e yükseldi.

Aralık ayında 78,3 olan "mevcut durum endeksi" ocak ayında 85'e yükselirken, "beklenti endeksi" ise 106,1'e yükseldi ama buna karşın satış iklimi endeksi hala düşü

Araştırmaya katılan her 3 şirketten 1'i satışlar için "tatmin edici" dedi. Ocak ayında bu oran yüzde 13 olarak ölçülmüştü. Buna karşın, 3'te 2'si (yüzde 33) zayıf olduğunu belirtti. Aralık ayında bu oran yüzde 84'e kadar çıkmıştı.

Araştırmaya katılan şirketlerin yarısı (Aralık ayında yüzde 36 idi) önümüzdeki 6 ay içinde seyahat hizmetlerine dönük talebin artacağını söylerken, yüzde 15'lik kesim önümüzdeki 6 ay içinde seyahat hizmetlerine dönük talebin düşeceği görüşünde.

Önümüzdeki 6 ay içinde verimliliğin artacağına ilişkin de olumlu bir beklenti var. "Önümüzdeki 6 ay içinde seyahat sektöründe verimlilik artar" diyenlerin oranı aralık ayında yüzde 25 ike ocak ayında yüzde 31'e yükseldi.

TELEGRAM



Bu Haber 18.01.2022 - 11:56:38 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.