Almanya'da İspanya talebi yüzde 86 arttı

Almanya'da İspanya talebi yüzde 86 arttı
Almanya tarafından 'güvenli bölgeler' listesine alınan Kanarya Adaları'na dönük talepte büyük artış kaydedildi.

TurizmGüncel - Dış Haberler

15-21 Ekim tarihleri arasında Almanya'dan İspanya'nın Kanarya Adaları'na dönük tatil talebinde yüzde 86 artış kaydedildi. Genel olarak tüm destinasyonların düşük kaydettiği geçtiğimiz hafta, artıya geçen tek destinasyon Kanarya Adaları oldu.

almanya_tatil_talebi_1

Kümülatifte düşüş sürüyor

Geçtiğimiz hafta Almanya'da online kanallara gelen seyahat talebi yüzde yüzde 7, düşerken, yapılan rezervasyon sayısındaki düşüş oranı ise yüzde 6 oldu. Almanya'da yıl bazındaki tatil talebi yüzde 80, yıl genelindeki rezervasyon oranı ise yüzde 89 düşmüş durumda.

En az düşüş Türkiye’de

Almanya'da günlük iletişime geçilen seyahatçi sayısı geçtiğimiz hafta yüzde 14 düşerken, bu alanda yıl genelindeki düşüş yüzde 95 olarak kaydedildi. İletişime geçilen müşterilerin rezervasyon yapma oranı ise bir önceki haftaya göre yüzde 12 azaldı. Bu oran yıl geneli için yüzde 90.

Ekim ayında Almanya'da tatil talebinin en çok düşüş gösterdiği ülke yüzde 50 ile Polonya olurken, onu yüzde 43 ile Yunanistan, yüzde 35 ile Fransa, yüzde 32 ile Almanya, yüzde 20 ile Almanya, yüzde 12 ile Mısır takip etti. Geçtiğimiz hafta Almanya'da tatil talebinin en düştüğü ülke ise yüzde 1 ile Türkiye oldu.

İspanya'ya Kanarya Adaları dopingi

Almanya'nın Kanarya Adaları'na 'seyahat koridoru' açması bu ülkeye dönük talepte çok büyük artış kaydedildi. Buna göre, geçtiğimiz hafta Kanarya Adaları'na yönelik tatil talebi yüzde 86 oranında arttı.

Almanya'da hava yolu ile seyahat talebinde Türkiye yine lider durumda. Hava yolu ile seyahat aramalarının yüzde 37'si Türkiye'ye dönük olurken, onu yüzde 22,26 ile İspanya, yüzde 12.19 ile Yunanistan ve yüzde 6,81 ile Mısır takip etti.



Bu Haber 28.10.2020 - 11:13:51 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.