Almanya'da erken rezervasyonlar rekor kırdı

Almanya'da erken rezervasyonlar rekor kırdı
Tur operatörlerinin piyasaya sunduğu indirimli fiyatlar nedeniyle, Almanya'da erken rezervasyonların ocak ayında rekor kırdığı bildirildi.

Turizm Güncel - Dış Haberler

Travel Data + Analytics'in (TDA) Alman Seyahat Birliği (DRV) için yaptığı araştırmaya göre, tur operatörlerinin piyasaya sunduğu indirimli fiyatlar nedeniyle Almanya'da erken rezervasyon satışları ocak ayında rekor kırdı.

Ocak ayında 3,6 milyar euroluk paket tur satışı

TDA'nın paylaştığı verilere göre, ocak ayında 2024 yılının mayıs ile ekim arasındaki dönemi için 3,6 milyar euro değerinde paket tur satışı yapıldı.  

DRV tarafından yapılan basın açıklamasında, ocak ayında yapılan 3,6 milyar euroluk paket tur satışının geçen yılının aynı ayında yapılan satıştan (2,4 milyar euro) ve 2019 yılının aynı ayı da yapılan satıştan (3,3 milyar euro) yüksek olduğuna dikkat çekildi.

Türkiye ve Yunanistan ön planda

Almanların önümüzdeki yaz sezonu rezervasyonlarında Türkiye ve Yunanistan ön plana çıkarken Balear Adaları, Kanarya Adaları ve İspanya anakarasıyla birlikte İspanya da yeniden gezginlerin gözdesi haline geldi. Mısır ve Tunus da hızlı bir şekilde arayı kapatıyor. Uzun mesafeli tatillerin ve gemi yolculuklarının da bu yaz geri dönmesi bekleniyor.

DRV Başkanı Norbert Fiebig "Almanlar seyahat etme havasında. Bu yıl özellikle erken rezervasyon yapıyorlar. 2024'ün trendi erken rezervasyon. Tatilini okul tatillerine göre planlamak ve paradan tasarruf etmek isteyen aileler için rezervasyon yapmanın tam zamanı." dedi.


Bu Haber 23.01.2024 - 08:40:13 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.