Almanya'da ekim ayı Türkiye talebi ne durumda?

Almanya'da ekim ayı Türkiye talebi ne durumda?

Sıcak destinasyonların ekim ayı için Almanya'da iyi talep aldığı belirtiliyor.


Turizm Güncel - Dış Haberler

2022-23 kış sezonu için belirsizliklerin olduğu Almanya seyahat pazarında sonbahar için fiyatların sabit kaldığı ve talebin iyi olduğu belirtildi.

Alman iş ve turizm dergisin fvw'de yayınlanan habere göre, ekim ayında kısa bir kaçamak planlayan, özellikle de ekim ayındaki okul tatili döneminde aile tatili planlayan Almanlar gözünü Mısır, Türkiye, İspanya ve Yunanistan gibi destinasyonlara dikti.

Alman haber ajansı DPA'nın seyahat şirketlerinden edindiği bilgiye göre enerji, işçi ve diğer giderlerin artmasına rağmen, kontratlar çok önceden yapıldığı için sonbahar dönemi fiyatlarında ani bir sıçrama da beklenmiyor.

TUI: Liderlik Yunanistan ve Türkiye'de

TUI Almanya CEO'su Stefan Baumert özellikle Yunanistan'da Girit, Rodos ve Kos adaları ile Türkiye'de Antalya'nın yoğun talep aldığını ve yaz döneminde güçlü trendi devam ettirdiğini açıkladı.

Alltours: Türkiye ve Mıdır başı çekiyor

Alltours ise uygun fiyat konusunda Türkiye ile Mısır'ın başı çektiğini belirtti. Seyahat tarihi ve yeri konusunda esnek olan Almanların ise Yunanistan ve İspanya'ya dönük son dakika fırsatları yakalayabileceğine dikkat çeken Alltours, sonbahar tatilleri için her destinasyonda yeterli otel ve uçak kapasitesinin bulunduğunu kaydetti.

DER Tour: Kapasite sorunu yok

Almanya'nın önde gelen tur operatörlerinden DER Tour’un alt markaları Dertour, Reisen, ITS ve Meiers Weltreisen de sonbahar dönemi için kapasite sorunu olmadığına dikkat çekti. Şirketin ürün müdürü Sven Schikarsky, ailelerin sonbahar dönemi için özellikle Tunus'a uygun teklifler bulabileceğini ifade etti. Schikarsky, belli destinasyonları ve belli otelleri isteyen misafirlerin ise önceden rezervasyon yapması gerektiğin ifade etti.

FTI: Çok fazla son dakika fırsatı olmayacak

Diğer tur operatörlerinin aksine, Almanya'nın üçüncü büyük seyahat grubu FTI ise son dakika için olumlu konuşmuyor. FTI'a göre yüksek uçak ve otel dolulukları nedeniyle son dakika tatil bulmak pek mümkün olmayacak. Çünkü popüler destinasyonların gözde otelleri uzun zaman önce rezerve edildi.

Fiyat artışı beklenmiyor

Alman tur operatörleri öte yandan, yaşanan maliyet artışlarına rağmen sonbahar döneminde fiyatlarda bir artış beklemediklerini ifade ediyor. Çünkü kontratlar uzun zaman önce yapıldı. Alltours fiyatların geçen yılın sonbahar dönemiyle aynı olduğuna dikkat çekerken, FTI ve DER Touristik de kısa vadede bir fiyat artışı beklemediklerini belirtiyor.



Bu Haber 22.09.2022 - 10:19:47 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.