Almanya'da cafelere silahlı baskın 5'i Türk 11 ölü

Almanya'da cafelere silahlı baskın 5'i Türk 11 ölü

Almanya'nın Frankfurt kenti yakınlarındaki Hanau kasabasında iki nargile cafeye silahlı saldırı düzenlendiği ve ölenlerin çoğunun Türk olduğu belirtildi.


Frankfurt yakınlarındaki Hanau kasabasında iki ayrı cafeye düzenlenen silahlı saldırıda 5'i Türk, toplam 9 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. Saldırıya uğrayan cafelerden birinin Türklere ait olduğu bildirildi.

Saldırıyı gerçekleştiren iki kişiden biinin evinde ölü bulunduğu, zanlının evinde ayrıca bir cesedi daha bulunduğu öğrenildi. Böylece, olayda hayatını kaybedenlerin sayısı 11'e yükselmiş oldu.

Alman Polisi saldırıyla ilgili arka planın henüz bilinmediğini belirtiyor. Saldırının gerçekleştiği iki cafenin arasındaki mesafenin 2 - 3 kilometre, arabayla 5-10 dakika ulaşılabilecek kısa bir mesafe olduğu ifade edilirken, saldırganların iki kişiden fazla olabileceği de değerlendiriliyor.

tobias1

Irkçı saldırı olduğu ortaya çıktı

Alman medyası, saldırıyı gerçekleştiren şahsın Tobias R. isimli aşrı sağcı bir Alman olduğunu yazdı. Evinde ölü bulun zanlının, saldırıdan önce bir video çektiği de öğrenildi. Tobias R. ile birlikte evde bir cesedin daha bulunduğu açıklanmıştı.



Bu Haber 20.02.2020 - 09:37:31 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.