Almanya'da büyük kaos yaklaşıyor

Almanya'da büyük kaos yaklaşıyor

Pazartesi gününden itibaren okulların tatile gireceği Almanya'nın Hessen, Rheinland-Pfalz ve Saarland eyaletlerinde seyahat kaosu yaşanması bekleniyor.


Turizm Güncel- Dış Haberler

Almanya havalimanlarında personel yetersizliği nedeniyle yaşanan kaosun pazartesi gününden itibaren özellikle Frankfurt Havalimanında zirveye ulaşacağı belirtiliyor.

Frankfurt Havalimanını işleten Fraport, özellikle 22 - 24 Temmuz arasında havalimanını günde ortalama 200 bin kişinin kullanmasını beklediğini açıkladı. Şirket, yaşanacak uçuş ve bavul kaosunu en aza indirmek için yolculara bazı tavsiyelerde bulundu ve bunların başında da 'sabırlı olmak' geliyor.

"Az bavul getirin!"

Havalimanı idaresi tarafından yapılan açıklamada 2022 yılının havacılık sektörüne büyük operasyonel zorluklar getirdiği belirtildi. Yaz aylarında özellikle bavulların teslim alınmasında daha uzun bekleme sürelerinin söz konusu olduğunu kaydeden Fraport Yolcu İletişim Başkanı Thomas Kirner, "Yanınıza ne kadar az bagaj alırsanız o kadar iyi. Hatta mümkünse yanınızda sadece bir tane el bagajı getirin. Kontrol edilmesi gereken bagaj miktarını azaltın. Bavulunuzun üstüne okunabilir şekilde isminizi ve adresinizi yazın." dedi.

"Bavullarınızın üzerine işaret koyun"

Bavulların üstüne isim ve adres yazmanın yeterli olmadığını, aynı zamanda işaretlenmelerinin de gerektiğini ifade eden Thomas Kirner, "Herkes siyah bir bavulla seyahat ediyor. Bavullarınızın üzerine onları birbirinden daha kolay ayırt etmeyi sağlayacak işaretler koyun. Bu bir stiker, kurdela, renkli bir bagaj kayışı, bir kumaş bant ya dsa başka bir işaret olabilir." açıklamasında bulundu.

Thomas Kirner ayrıca, 'kendi bagajını kendin teslim et' yönetimden bagaj kontrol sorumluluğunun yolcuya ait olduğunu hatırlatıyor. Bu nedenle yapışkan bagaj bantlarının doğru şekilde yapıştırılmasının önemine dikkat çekiyor.



Bu Haber 21.07.2022 - 11:02:16 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.