Almanya'da bir hava yolu şirketi daha sallantıda

Almanya'da bir hava yolu şirketi daha sallantıda
Almanya'nın önde gelen bütçeli hava yolu şirketlerinden Germania'nın finansal problemler yaşadığı ve 'çeşitli' finansman seçenekleri üzerinde çalıştığı açıklandı.

TurizmGüncel - Dış Haberler

Almanya'nın önde gelen bütçeli hava yolu şirketlerinden Germania'nın, şirket hisselerinin bir bölümünü ya da büyük bir bölümünü satmak için potansiyel alıcılarla görüştüğü bildirildi.

''BAZI'' ADIMLAR ATTIĞINI DOĞRULADI

Aero Telegraph'da yer alan habere göre şirket, geçtiğimiz yılın aralık sonlarına doğru operasyonlarına devam edebilmek için 30 milyon euroya ihtiyaç duydu. Germania, şiketin ne finansman durumu ne de potansiyel alıcılarla görüşüldüğü yönündeki iddialara yanıt vermezken, finansal sorunu aşmak için bazı adımlar attığını doğruladı.

''GERMANIA DA BU İŞİN BİR PARÇASI''

Germania tarafından yapılan açıklamada, artan yakıt maliyetleri, filodaki uçak sayısının yetersiz olmasından kaynaklanan gecikmeler ve yüksek bakım maliyetleri nedeniyle 2018'in zor bir yıl olduğu belirtildi. Açıklamada kullanılan ''Almanya havacılık endüstrisi bir geçiş sürecinde ve Germania da bunun bir parçası'' ifadeleri dikkat çekti.

İSVİÇRELİ SEYAHAT ŞİRKETİ GERMANIA'YI SATIŞA KAPATTI

Germania, haberler sonrası uçuş programının etkilenmediğini ve rezervasyon davranışlarının normal olduğunu belirtse de, İsviçre merkezli seyahat şirketi Hotelplan Suisse'nin Germania'yı rezervasyon sisteminden çıkardığı hava yolu ile gelişmeleri izlemeye aldığı kaydedildi.

FİLOSUNDA 34 UÇAK VAR

1986 yılında kurulan Germania, rekabetin az olduğu sıra dışı rotalarda hem charter hem de tarifeli uçuşlar yapan bir hava yolu şirketi. Şirketin filosunda 34 tane uçak bulunuyor.



Bu Haber 10.01.2019 - 10:07:38 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.