Almanya'da Antalya satışları yüzde 7 düştü

Almanya'da Antalya satışları yüzde 7 düştü
Almanya'da tatil satışları kasım ayında yüzde 7 oranında düşerken, Antalya da bundan nasibini aldı.

TurizmGüncel – Dış Haberler

Almanya'da kasım ayında Hurghada ve Fuerteventura hariç, Akdeniz çanağındaki tüm destinasyonlara dönük tatil satışları düşüş gösterdi.

Kasım ayında tatil satışları yüzde 7.2 düştü

Alman iş ve turizm dergisi fvw’nin Amadeus'tan aktardığı verilere göre, ekim ayında yüzde 3.7 düşen tatil satışları kasım ayında da yüzde 7.2 düştü. Amadeus'un verilerine göre, ocak-kasım arasındaki 11 aylık dönemdeki satışlarda ise yüzde 7.4 daralma kaydedildi.

Antalya kasım ayında da kan kaybetti

Ekim ayında yüzde 9 düşen Antalya satışları kasım ayında da yüzde 7.1 geriledi. Buna rağmen Antalya, kümülatifte (ocak-kasım) arasında yüzde 1'le en az düşüş gösteren destinasyon oldu. Bu oranda Antalya, Almanya'da en iyi performans gösteren destinasyon oldu.

Hurghada Almanya’da ikinci sıraya yerleşti

Almanya'da en iyi performansı gösteren ikinci destinasyon ise, Palma'yı geride bırakarak ikinciliğe yükselen Hurghada oldu. Kasım ayında Hurghada satışları yüzde 4.4 artsa da, kümülatifte yüzde 11 düşüş kaydetti. Mısır'ın Marsa Alam bölgesine dönük satışlar ise kasım ayında yüzde 40 düştü.

germany

İspanya’da Palma hariç tüm destinasyonlar tepe taklak

Kasım ayında Almanya'dan İspanya satışları da zayıf seyretti. Bu ayda sadece Fuerteventura satışları yüzde 5.6 artarken, Mayorka satışları yüzde 11.1, Palma satışları yüzde 16, Las Palmas satışları yüzde 12.3, Tenerife satışları yüzde 6.2 ve Lanzarote satışları yüzde 7.3 düşüş gösterdi.

Kasımda Yunanistan da kan kaybetti

Almanya'da zayıf performans gösteren destinasyonlardan biri de Yunanistan oldu. Kasım ayında Heraklion satışları yüzde 7.7, Rodos satışları ise yüzde 2.8 azaldı. Sırasıyla yüzde 3.9 ve 3.6 olmak üzere, kümülatifte her iki destinasyon da geçen yılın gerisinde kaldı.

Hem klasik hem online acente satışları düştü

Kasım ayındaki düşüşten ne klasik acenteler ne de online centeler kaçabildi. Klasik acente satışları yüzde 8.8 düşerken, online acente satışları yüzde 4.3 geriledi. Kümülatifte ise klasik acente satışları yüzde 11.7, online cente satışları ise yüzde 2.9 daraldı.

Ortalama fiyatlar

Kasım ayında Almanya'da Akdeniz çanağındaki en büyük 10 destinasyona dönük paket turların ortalama fiyatı 999 euro olurken, bu rakam online acentelerde 734 euro olarak ortaya çıktı. Almanya'da paket tur başına ortalama fiyat ise 870 euro olarak ölçüldü.



Bu Haber 12.12.2019 - 09:13:20 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.