Almanya'da acentelerin beklentileri tersine döndü

Almanya'da acentelerin beklentileri tersine döndü
Almanya seyahat pazarında mayıs ve haziran aylarıyla artışa geçen beklentiler, ülkenin aldığı son seyahat kararları ile tersine döndü

TurizmGüncel - Dış Haberler

Haziranda rekor kırmıştı

Almanya'da mayıs ayıyla yükselmeye başlayan ve haziranda rekor kıran seyahat acentelerinin beklentisine ilişkin endeks (Erwartung), alınan son seyahat kararları nedeniyle kısa sürdü. Mayıs ayında 100'ü geçen, haziran ayında ise 2005'ten bu yanaki en yüksek artışı yakalayarak 134'e çıkan acente beklenti endeksi, hızla düşüşe geçti.

Ağustosta 100 puanın bile altına düştü

Dr. Fried & Partner tarafından hazırlanan 'turizm satış iklimi endeksi' raporuna göre, Türkiye ve İspanya gibi iki önemli destinasyonun 'yüksek riskli' ilan edilmesi ve bu destinasyonlardan gelenlere zorunlu testler ve karantina getirilmesiyle satışlar zorlaşmaya başladı ve endeks ağustos ayında 100 puanın bile altına düştü.

Talebin artacağına dair beklenti yüzde 19'a geriledi

Acenteler arasında yapılan araştırmaya göre, önümüzdeki 6 ay içinde seyahat hizmetlerine olan talebin artacağını söyleyenlerin oranı haziranda yüzde 79 iken, bu oran temmuzda yüzde 57'ye ve ağustosta yüzde 19'a geriledi.

Öte taraftan, kötümser beklenti ise artışta. Haziran ayında yüzde 11 olan kötümser beklenti, temmuzda yüzde 33'e ve ağustosta yüzde 52'ye ulaştı.

"6 ay içinde kazancım artar" ditenlerin oranı yüde 16,7'ye geriledi

Sektöre ilişkin kötümserlik kazanç beklentisine de yansıyor. Haziran'da yüzde 54,2, temmuzda ise yüzde 46,8 olan "önümüzdeki 6 ay içinde kazancımda artış bekliyorum" diyenlerin oranı, ağustos ayında yüzde 16,7'ye düştü. Katılımcıların yüzde 46,5'i gelirlerinin sabit kalacağını, yüzde 36,8'i ise daha da düşeceğini ifade etti.



Bu Haber 19.08.2021 - 15:57:25 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.