Almanya'da 450 bin yolcu, 365 milyon euro ciroya ulaştı 

Almanya'da 450 bin yolcu, 365 milyon euro ciroya ulaştı 

Dört tur operatörü markasıyla Almanya pazarında faaliyet gösteren ANEX Grubu 2022 yılında yolcu sayısını yarım milyona yaklaştırdı.


Turizm Güncel - Dış Haberler

Yolcu sayısı 123 binden 450 bine çıktı

Almanya'da ANEX Tour, Bucher Reisen, Öger Tours ve Neckermann Reisen tur operatörü markaları ile faaliyet gösteren ANEX Grubu, 2020-21 sezonunda 123 bin olan yolcu sayısını 2021-22 sezonunda 450 bine çıkardı. Cirosu ise 92 milyon eurodan 365 milyon euroya çıkan şirketin Almanya ve Doğu Avrupa Müdürü Murat Kızılsaç "Almanya pazarında faaliyette olduğumuz 2026 yılından bu yana en iyi sezonumuzu yaşadık." dedi. 

“Adil komisyon politikamız acenteler tarafından takdir edildi”

Satışlarda seyahat acente partnerlerinin rolüne dikkat çeken Murat Kızılsaç şirketin adil komisyon politikasının seyahat acenteleri tarafından takdir edildiğini kaydetti. Öngörülemez şeylere rağmen birikmiş talep nedeniyle erken rezervasyonlarda olumlu sinyaller geldiğini belirten Murat Kızılsaç,  2023 sezonu için iyimser olduğunu ifade etti. 

Fiyat-kalite dengesi iyi olan her şey dahil destinasyonlar revaçta

Yükselen enerji fiyatları nedeniyle müşterilerin fiyat konusunda daha hassas hale geldiğine işaret eden Kızılsaç "Bu nedenle her şey dahil tatile yoğun bir talep olacak. Fiyat-kalite dengesi iyi olan Mısır ve Türkiye gibi her şey dahil destinasyonlar revaçta." dedi.  

Türkiye için güçlü büyüme planı 

Ana şirket ANEX Turizm Grubunun tüm değer zincirlerinde Türkiye çapında güçlü olduğunu ve büyük bir satın alma avantajına sahip olduğunu söyleyen Kızılsaç, gruba ait tur operatörlerinin, yine gruba ait Mavi Gök Hava Yollarının Antalya'dan Almanca konuşulan ülkelerdeki 22 havalimanına yapacağı uçuşlarda kapasite alma avantajına sahip olduğunu kaydetti.

Almanca konuşulan ülkelerde iki kat büyümeyi hedefliyor

Almanca konuşulan ülkelerden (Almanya, Avusturya, İsviçre) Türkiye'ye götürecekleri misafir sayısını iki katına çıkarmayı hedefleyen ANEX Grubu aynı zamanda Neckermann Reisen ve Bucher Reisen ile İspanya pazarında da büyümeyi planlıyor. Neckermann Reisen'in her şey dahil portföyü fiyata duyarlı aileler için büyük ölçüde genişletildi. Neckermann'ın tüm uçuş paketlerinin yarısı her şey dahil tekliflerden oluşuyor. 

Öger Tours Türkiye’den 680 oteli programına aldı

ANEX'in tur operatörlerinin başlattığı kampanyada 2022 sonuna kadar rezervasyonunu yapanlara yüzde 50, 31 Mart 2023'e kadar yapanlara ise yüzde 35 indirim sunuluyor. 29 euro ek ödeme yapan tatilciler tatilin başlangıcına 14 gün kalana kadar rezervasyonunu kesintisiz iptal edebilecek. 

Grubun markalarından Öger Tours, aralarında Delphin, Royal, Sunis, Ali Bey ve Blue Waters gibi tesislerin de bulunduğu Türkiye'den 680 oteli programına almış durumda. Titanic Grubunun yeni oteli Cullinan Belek de bunların arasında. 

ANEX Tour ise aralarında kendi markası Selectum Otellerinin de bulunduğu 550 oteli programına aldı. Şirket, Ege bölgesinde de 150 otele turist götürecek. 

Bucher Reisen İspanya spesiyalisti oluyor

Bucher Reisen ise özellikle İspanya destinasyonunda portföyünü genişletiyor. İspanya'dan 1.300 oteli programına alan şirket, ANEX Grubunun İspanya spesiyalisti oldu. Bucher Reisen, sadece Balear Adaları'ndaki otel sayısını iki kat arttırarak 550'ye çıkardı. 

Yunanistan, Portekiz, Malta... 

Portekiz Algarve'deki otel sayısını iki kat arttırarak 100'e çıkaran şirket, Madeira'da ise 70 otelle çalışacak. Portekiz'in Lizbon ve Porto şehirleri de Bucher Reisen'in yeni destinasyonları oldu. 

Yüksek talep nedeniyle ANEX Tour ve Bucher Reisen Kerpe, Kefalonya, Skiathos, Sisam ve Midilli gibi Yunanistan destinasyonlarını da programına aldı. Öger Tours ise yeniden Malta'yı programına aldı. ANEX Tour, Birleşik Arap Emirlikleri için de geniş ölçekli bir program hazırladı.



Bu Haber 13.12.2022 - 11:47:37 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Almanca konuşulan ülkeler

    Cemil Nadir Özgün 19.12.2022 - 10:52

    Ne Almanlar ne Avusturyalılar ne de İsviçreliler türkleri sevmezler ki!!Hem niye sevsinlerki,ne kadar berbat meziyet varsa bizde misliyle var.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.