Almanya'da 3 Türk turizmci: Ne yapıyorlar, ne planlıyorlar?

Almanya'da 3 Türk turizmci: Ne yapıyorlar, ne planlıyorlar?
Yüksek rekabet ortamı ile bilinen Almanya seyahat pazarında, Türk şirketleri Corendon, Anex ve OTI şansını deniyor. Peki bu şiketlerin Almanya planı ne, nasıl hareket edecek, neye öncelik verecekler?



TurizmGüncel - Dış Haberler

Alman iş ve turizm dergisi fvw, Almanya seyahat pazarına giren 3 Türk şirketlerini mercek altına alan bir haber yayınladı.

ANEX: REZERVASYONLAR BEKLENTİLERİN ALTINDA

Geçtiğimiz yıl Almanya pazarına giren Anex Tour'un, yan kuruluşu Azur Air ile ilgili yaşadığı problemler nedeniyle kış sezonunda vites küçülttüğü belirtilen haberde, ''Temmuz ayında Düsseldorf'tan Dominik Cumhuriyeti'ne operasyon başlatan Azur Air, uçaklarında yaşadığı teknik problemler nedeniyle uçuşlarını iptal etmek ve yolcularını başka yerlere yönlendirmek zorunda kaldı. O tarihten beri Anex Tour, Küba'ya ucuz paket turlar satmaya başladı. Anck Hakan Bakar, Küba ve özellikle Karayipler rezervasyonlarının beklentilerin altında olduğunu belirtiyor.'' denildi.

''Bu nedenle Anex Tour bu kış sezonunda Azur Air'in uçuşlarını azaltacak'' denilen haberde, Hakan Bakar'ın şu ifadelerine yer verildi:

AZUR AIR'İN PLANLARI DEĞİŞTİ

''Uçuş programımızı istikrara kavuşturmak istiyoruz. Azur Air'in Düsseldorf, Münih ve Berlin-Schönefeld'den Dominik Cumhuriyeti'ne ve Düsseldorf'tan Küba ve Tayland'a uçması planlanmıştı. Ancak şimdi bunun yerine 332 koltuklu B767 ile Punta Cana ve Varadero'ya haftada iki uçuş gerçekleştirecek. Azur Air bunun yanında, Hurghada, Marsa Alam ve Gran Canaria'ya da uçacak.''

CORENDON KAPASİTE BÜYÜTÜYOR

Buna karşın bir diğer Türk şirketi Crendon Almanya'dan Akdeniz'e dönük kısa mesafe uçuşlarının sayısını arttırıyor. Almanya'da 4 sene önce operasyonlara başlayan Corendon, değişik tur operatörlerine kapasite sağlıyor ve son olarak Malta merkezli bir hava yolu şirketi daha kurdu. Corendon buradan Türkiye harici destinasyonlara uçacak.

KARAER: KİLİT PAZARLARIMIZ HOLLANDA VE ALMANYA

Corendon Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Karaer, ''Almanya, Hollanda'nın ardından bizim en önemli ikinci pazarımız. Avrupa'ya kayıtlı hava yolu şirketi kurmamızın anlamı, Almanya, Avusturya ve İsviçre gibi Avrupa'nın kilit pazarlarından, Avrupa bölgesindeki diğer alternatif destinasyonlara uçabilmek.'' diyor.

''KIŞIN EN ÇOK ANTALYA'YA UÇACAK''

Corendon Airlines'ın bir yan kuruluşu olan Corendon Europe, Almanya'nın 4 havalimanından ve Linz'den Girit'e yaz boyunca seferle düzenleyecek. Buna rağmen Antalya, haftada 10 uçuşla kış döneminde Corendon'un en çok uçacağı destinasyon olacak.

''ALMANYA'DA TUR OPERATÖRÜ KURMAYI PLANLAMIYOR''

Hollanda'nın en büyük 3. tur operatörü olan Corendon'un, Almanya'da tur operatörü kurma planı yok. Karaer, mevcut operasyonlarının yanında, Corendon'un sadece koltuk satşına da başlayacağını açıkladı.

Filosunda 14 tane B737-800s ve 6 otel bulunan Corendon Grubu'nun, toplam geliri ise 1 milyar euro.

''OTI HOLDİNG FARKLI BİR YOL İZLİYOR''

Almanya pazarına giren 3. Türk grubu OTI Holding ise farklı bir yol izliyor. Geçtimiz günlerde orta mesafe dinamik paket tur spesiyalisti Ferien Touristik'i satın aldı. Şirketin 140 müşterisi ve 65 milyon euro geliri var.

BEKTAŞ: BİRKAÇ ŞİRKETLE GÖRÜŞTÜK, FERIEN'DE KARAR KILDIK

TUI'nin eski CEO'su Michael Frenzel'i danışman olarak yanına alan OTI Holding'in sahibi Ayhan Bektaş, ''Birkaç şirketle görüştük ve Ferien Touristik'te karar kıldık. Satın alma ile birlikte, deneyimli personeli, rezervasyon sistemini ve otellerle ve acentelerle olan mevcut ilişkileri de bünyemize dahil ettik.'' dedi.

''AGRESİF FİYAT POLİTİKASI İZLEMEYECEĞİZ''

Feiren Touristik ile ilgili stratejinin bu sonbaharda belli olacağını kaydeden Bektaş, ''Kesinlikle agresif bir fiyat politikası izlemeyeceğiz'' demeyi de ihmal etmiyor. Hava yolu şirketi Royal Flight'ı Almanya'ya getirme planları olmadığının altını çizen Bektaş, ''Almanya'da yeterince uçak kapasitesi var'' değerlendirmesini yaptı.



Bu Haber 13.09.2017 - 11:00:46 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • EK 15.09.2017 - 12:29

    Anex tour ve Azur air in Alman ya pazarindan hedefledigi payi almasi cok yakin. Bu surec Almanya da air berlin in iflasini aciklamasiyla birlikte cok daha hizli gelisiyor. Anex dogru zamanda dogru bir yatirim yaparak.Turk kokenli yatirimcilar arasinda en sansli duruma gelmistir.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.