Almanya vatandaşlığa kabul şartlarını esnetiyor

Almanya vatandaşlığa kabul şartlarını esnetiyor

Almanya Federal Cumhuriyetinin vatandaşlığa kabul koşullarında esnemeye gittiği bildirildi.


Almanya Federal Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı, vatandaşlığa kabul için gerekli oturum süresini 8 yıldan 5 yıla düşürdü. İyi dil becerileri, gönüllü çalışma ya da işte iyi performans sergileme gibi "özel entegrasyon başarılarına" sahip olunması durumunda ise bu süre 3 yıla düşürülecek.

"İnsanların, ülkemizi demokratik olarak şekillendirmede bize yardımcı olabilmeleri için toplumumuzun parçası haline gelmesini istiyoruz" diyen Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser, "Vatandaşlığın kazanılması, Almanya'ya en güçlü bağlılığı temsil ediyor" ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre 2021 yılı sonu itibarıyla Almanya'da Alman vatandaşlığına sahip yaklaşık 72,4 milyon ve yabancı vatandaşlıklara sahip yaklaşık 10,7 milyon kişi yaşıyordu. Bakanlığın verilerine göre yabancı vatandaşlık sahiplerinin yaklaşık 5,7 milyonu en az 10 yıldır Almanya'da bulunuyor.

Adalet Bakanı Marco Buschmann da cuma günü Twitter üzerinden paylaştığı mesajında, "Yaşamını kendi elleriyle çalışarak kazananlar için vatandaşlık sürecini kolaylaştırıyoruz. Refah devleti üzerinden geçinen insanlara yönelik kurallarsa sıkılaştırılacak. İş bulup çalışmayı teşvik ediyoruz ve refah devletine değil, iş piyasasına göçü istediğimizi ortaya koyuyoruz" dedi.



Bu Haber 20.05.2023 - 11:23:19 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.