Almanya turizm sektörü 2023’ün ilk çeyreği için ne diyor?

Almanya turizm sektörü 2023’ün ilk çeyreği için ne diyor?

Yapılan son araştırma, Almanya'da tatil rezervasyonlarının ölçülü seyrettiğini ortaya koydu.


Turizm Güncel - Dış Haberler

Almanya'nın önde gelen araştırma kurumlarından Ifo Enstitüsü Almanya seyahat pazarında seyahat acentelerinin ve tur operatörlerinin 2023'ün ilk çeyreğine ilişkin beklentilerini merkeze alan bir araştırma yaptı. Araştırma, sektörün kısa vadeli beklentilerine ışık tutması açısından önem taşıyor.

"Rezervasyolar ölçülü"

Olumlu ve olumsuz koşulların eş zamanlı olarak devam etmesinden dolayı mevcut rezervasyon/satış durumunu 'ölçülü' olarak nitelendiren Ifo Enstitüsü, ancak sene başında büyük çoğunluğun hiç memnun olmadığı genel ruh halinin şu anda önemli ölçüde iyileştiğine dikkat çekti.

Satışların artması bekleniyor

2022 yılında Almanya seyahat sektöründe güçlü bir büyüme sergilendiğine dikkat çekilen analizde, "Ancak bu bir önceki yıla ait satışların düşük olmasından kaynaklanıyor. Tur operatörlerinin ve seyahat acenteleri hala gidilecek çok yol olduğunu düşünüyor. 2023 yılının ilk çeyreğinde turizm şirketleri satışların artmasını bekliyor." ifadelerine yer verdi.

Sektör yılın ilk yarısı için temkinli

Buna karşın 2023'ün ilk yarısına ilişkin görünümün 'temkinli' olduğuna işaret eden Ifo Enstitüsü, "Ekonominin geneli göz önüne alındığında karamsarlık o kadar da belirgin değil. Ancak işlerin gelecekteki durumuna ilişkin şimdiden belli endişeler var." değerlendirmesini yaptı.

Fiyat artışının hala şirketlerin gündeminde olduğuna işaret eden enstitü, turizm sektörünün fiyat artışı trendinden kaçmasının mümkün olmadığına işaret etti.



Bu Haber 02.01.2023 - 10:06:11 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.