Almanya turizm pazarında beklentiler yüksek

Almanya turizm pazarında beklentiler yüksek

Almanya seyahat pazarında satışların arttığı ve geleceğe dair beklentilerin yüksek olduğu bildirildi.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Almanya seyahat pazarında 2022 sezonuna ilişkin beklentiler yükseliyor. Ukrayna'daki savaşın tatile gitme arzusunu azaltmadığı Almanya'da, satışların artmaya devam ettiği kaydedildi.

Uçaklar dolu kalkıyor, kiralık araç bulunmuyor

Alman iş ve turizm dergisi fvw'nin TravlTalk satış endeksine göre, Paskalya tatilleri başladı, uçaklar dolu kalkıyor ve popüler destinasyonlarda kiralık araba sıkıntısı yaşanıyor. Seyahat kısıtlamalarının kalkmasıyla birlikte Almanların seyahat etme arzusunun geri geldiği ifade ediliyor.

Yüzde 87’si durumu iyi veya tatmin edici buluyor

Verilere göre, Alman acentelerin yüzde 85'i mevcut durumu 'iyi' veya 'tatmin edici' buluyor. Bu durum sadece nisan ayı için değil, geride kalan 2-3 ay için de geçerli.

Ukrayna savaşı ile ilgili endişelerin insanların zihinlerinde yer edindiği ancak seyahat etme isteğini azaltmadığı belirtiliyor.

Seyahat talebinin artması bekleniyor

Alman acentelerin gelecek beklentileri de oldukça pozitif. Buna göre, acentelerin yüzde 70'i önümüzdeki 6 ayda seyahat talebinin yükselmeye devam edeceğine inanıyor. Acentelerin sadece yüzde 7'si talebin düşmesini beklerken, yüzde 20'lik kesim değişim olmayacağı görüşünde.

Gelirdeki artış beklentisi daha düşük

Buna karşın acenteler kazançları konusunda o kadar iyimser değiller. Araştırmaya katılan acentelerin yüzde 60'ı önümüzdeki 6 bayda ekonomik durumun iyileşmesini beklerken, yüzde 30'u kazançlarda değişim olmayacağı, yüzde 10'u ise kazançların düşeceği görüşünde.





Bu Haber 20.04.2022 - 13:09:23 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.