Almanya turizm pazarında beklenti düşüyor

Almanya turizm pazarında beklenti düşüyor

Omicron varyantı, Almanya'daki tatil satışlarında belirsizliğe neden oldu.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Omicron varyantının ortaya çıkması, Almanya'da seyahat acenteleri arasında belirsizliğe neden oldu.

Alman iş ve turizm dergisi fvw ile Dr. Fried & Partner'ın satış iklimi araştırmasına göre, pandemiden dolayı talep düştüğü için seyahat acentelerinin işleri hala yoluna girmiş değil. 

Yalnızca yüzde 3'ü halinden memnun

Araştırmaya göre, seyahat acentelerinin yalnızca yüzde 3'ü mevcut durumun iyi olduğunu düşünüyor. Kasım ayında bu oran yüzde 10 olarak ölçülmüştü.

Yüzde 51’i durumun kötü olduğu görüşünde

Kasım ayında yüzde 56,7 olan "Mevcut durum tatmin edici" diyen seyahat acentelerin oranı aralık ayında yüzde 13'e geriledi. Bunun yanında, seyahat sektöründe durumun kötü olduğunu söyleyenlerin oranı yüzde 51 artarak yüzde 84'e ulaştı. 

Satışların iyileşeceğine ilişkin beklenti düştü

Almanya'nın "virüs varyant alanı" olarak sınıflandırdığı ülke sayısı arttıkça, önümüzdeki aylarda satışlarda iyileşme olacağına ilişkin beklentiler de azaldı. Buna göre, kasım ayında yüzde 63 olan önümüzdeki 6 ayda talebin yükseleceğini düşünen acentelerin oranı yüzde 36,6'ye gerilerken, yüzde 45,5'lik kesim bir değişiklik olmayacağı, yüzde 17,8'lik kesim ise talebin düşmeye devam edeceği görüşünde. 

Gelirlerin yükseleceğine dair inanç azaldı

Araştırmaya göre acentelerin yalnızca yüzde 25'i önümüzdeki 6 ay içinde gelirlerinde bir artış olmasını bekliyor. Kasım ayında bu otan yaklaşık yüzde 50 idi. Acentelerin yüzde 45'i gelirlerde bir değişiklik olmayacağını, yüzde 29,7'si ise gelirlerin daha da düşeceğini belirtiyor.



Bu Haber 23.12.2021 - 10:18:11 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.