Almanya turizm pazarı için 2022 uyarısı

Almanya turizm pazarı için 2022 uyarısı
Almanya turizm pazarında 2022 sezonu için fiyat baskısı uyarısı yapıldı.

TurizmGüncel - Dış Haberler

Koronavirüsün yeni varyantı Omicron nedeniyle Almanya'nın getirdiği yeni seyahat düzenlemeleri turizm sektörüne olumsuz yansıdı. Rezervasyonların yeniden düştüğünü belirten seyahat acenteleri ve tur operatörleri, 2022 sezonu için fiyat baskısı uyarısında bulundu.

TUI 2019 sezonuna yaklaşılmasını bekliyordu

Seyahat yasaklarının büyük ölçüde kalktığı, destinasyonların açıldığı birkaç ay öncesinde tur operatörleri 2022 sezonu için daha iyi bir talep oluşacağını umuyordu.

Bu şirketlerden TUI, güçlü erken rezervasyonlar sayesinde 2022'de 2029 seviyelerine yaklaşılmasını umut ediyordu. Hatta şirketin Almanya CEO'su Stefan Bumert, "Normalin yeniden döndüğü bir sezon yaşayacağız." demişti.

Ancak Almanya'daki vaka sayılarında yaşanan dalgalanma sonrası alınan önlemler nedeniyle rezervasyonlar geçtiğimiz haftalarda düşmeye başladı.

Thompson Bösl: Ocak-şubatta talep toparlanır

Seyahat acente zinciri QTA'nın başkanı Thomas Bösl, Omicron varyantın direkt olarak rezervasyonlara yansıdığını ifade etti. Bösl, buna karşın talebin ocak-şubat aylarında toparlanacağını belirtti.

Belirsizlik senaryoları

Önümüzdeki birkaç ay içinde satış potansiyelinin daha net bir fotoğrafını çekmeye çalışan tur operatörleri ise, fiyatlandırma trendlerini yakından izliyorlar. Der Tour'un yaptığı bir araştırmaya göre, 2022 sezonunda müşterilerin yüzde 61'i fiyata bakacak. Yüzde 41'lik kesim pandemi önlemlerine yüzde 47'lik kesim ise kolayca ülkesine dönme kriterine bakacak.

Müşteriler arasında yarılma

Schauinsland-Reisen Turizm Müdürü Andreas Rüttgers ise düşük tatil talebi ile yüksek fiyatlandırma arasında güçlü bir yarılma olmasını beklediğini belirtti. Rüttgers, "Bir diğer değişle, finansal olarak güvende olan ve üst segment ürünlerine daha fazla para harcayanlarla seyahat harcamalarını azaltmak isteyenler arasında bir yarılma yaşanacak." diye konuştu.

Fiyat savaşı mı?

Bir yandan fiyatlar düşerken, diğer yandan bastırılmış talep tartışmaları yapılıyor. Öte yandan, hem tur operatörlerinin, hava yolu şirketlerinin ve otellerin hem de tüketicilerin giderleri artıyor. Bu da rezervasyonlar üzerindeki fiyat baskısını artırıyor. 

Fiyat izleme sistemi Benchview'in kurucusu Rudolf Hengefeld, kısa mesafe destinasyonları için fiyatların şu anda sabit kaldığını belirtti. Hengefeld, "Benim izlenimim tur operatörlerinin fiyatları yüksek tutarak paket turlardaki altın standardı korumak istedikleri yönünde." şeklinde konuştu.



Bu Haber 17.12.2021 - 12:15:59 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • kerem 18.12.2021 - 11:05

    Her yıl olan fiyat kırdırmaya olan açıklamalar. Otelciler bu tuzaklara düşmemeli!

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.