Türk turizmcinin gözü bu açıklamada

Türk turizmcinin gözü bu açıklamada
Almanya bugün, uluslararası seyahat uyarısı bazı ülkeler için kaldırıyor. Türk turizmciler ise, Türkiye'nin durumunun ne olacağını merak ediyor.

TurizmGüncel - Dış Haberler

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, 3 Haziran itibariyle 26 AB ülkesi ile İngiltere, İzlanda, Norveç, İsviçre ve Lihtenştayn’a seyahat yasağını kaldırıyor. Alman basınına açıklama yapan Heiko Maas, konuyla ilgili olarak hazırladıkları kararı hükümetin onayına sunacaklarını açıkladı.

Almanya'nın, seyahat uyarılarını 'seyahat tavsiyeleri' şeklinde değiştireceği ve 31 ülkeye kapılarını açacağı belirtiliyor. Ancak Avrupa Birliği dışındaki ülkelere yapılacak geziler ile ilgili kararın daha sonra alınacağı belirtiliyor.

Ekonomik ve siyasi olarak Avrupa Birliği'nin lokomotif ülkesi durumundaki Almanya'nın alacağı seyahat kararı, diğer ülkelerin tutumunu da etkileyeceği için Türkiye açısından son derece önemli. Gelen ilk sinyaller (bir sürpriz olmazsa) Türk turizmcilerin dört gözle beklediği açıklamada Türkiye'nin liste dışı kalacağı yönündeyken, Türkiye'ye dönük uçuş yasağının kaldırılacağını belirten iddialar da mevcut.



Bu Haber 03.06.2020 - 09:25:59 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.