Almanya seyahat pazarının lokomotifi Türkiye ve kruvaziyer

Almanya seyahat pazarının lokomotifi Türkiye ve kruvaziyer
Alman seyahat uzmanları, 2019 sezonunda Almanya seyahat pazarında talebin lokomotifinin Türkye ve kruvaziyer olacağını belirtiyor.

TurizmGüncel - Dış Haberler

OCAKTA REZERVASYONLAR YÜZDE 9 DÜŞTÜ

Almanya'da ekonominin iyi olmasına ve harcanabilir gelirin yükselmesine rağmen Almanların tatil rezervasyonlarını geç yapıyor. Alman iş ve turizm Fvw'da yer alan habere göre, ocak ayında Almanya'da tatil satışları yüzde 9 oranında düştü. Ocak ayındaki bu yüzde 9'luk düşüşle birlikte, kümülatif satışla da yüzde 2 grildi.

Ancak uzmanlar, geçtiğimiz yıl Avrupa'daki sıcak havalardan dolayı Akdeniz yerine Almanya'nın kuzey kıyıları, Avusturya ve kuzey İtalya gibi destinasyonlara yönelen Almanların tatil satın almaya geri dönebileceği görüşünde.

‘’BİRKAÇ HAFTA İÇİNDE REZERVASYONLAR YENİDEN BAŞLAR’’

Bununla birlikte, 2019 sezonunda seyahat pazarının gelirlerinde düşük tek haneli bir büyüme bekleniyor. DRV Başkanı Norbert Fiebig, ''Geride bıraktığımız iyi yıllar, elbette şu anki rezervasyon seviyelerini etkiliyor. Ama erken rezervasyon dönemi devam ediyor ve önümüzdeki birkaç hafta içinde rezervasyonların yeniden başmasını bekliyoruz.'' dedi.

TALEBİN LOKOMOTİFİ TÜRKİYE

Araştırma şirketi GfK'ye göre, şu ana kadarki talebin lokomotifi büyük oranda yüzde 58 rezervasyon artışı kaydeden Türkiye. Bu güçlü talebin Türkiye'yi 4,5 milyonla en iyi yıl olan 2015 seviyesine yaklaştırdığını belirten şirket, Mısır'ın çift haneli Tunus'un ise yüksek tek haneli büyüme gösterdiğine dikkat çekti. Şirketin paylaştığı bilgiye göre, İspanya gibi batı Avrupa destinasyonlarına dönük talep ise çift haneli düşmüş durumda. Düşüşe rağmen İspanya, toplam rezervasyon ilk sırada yer alıyor. İspanya'yı ise Yunanistan ve Türkiye takip ediyor.

KRUVAZİYER TURİZMİ İSTİKRARLI BÜYÜMESİNİ SÜRDÜRÜYOR

Öte taraftan Almanya'da kruvaziyer turlarına olan talepteki istikrarlı artış sürüyor. GfK turizm uzmanı Roland Gassner'e göre, kruvaziyer turları yavaş yavaş birkaç destinasyonlu klasik turların yerini almaya başlıyor.
Sektörün liderleri, yüksek Türkiye talebi ve kruvaziyer sayesinde Almanya seyahat pazarının 2019 sezonunda düşük de olsa büyüme göstereceği görüşünde.



Bu Haber 28.02.2019 - 16:38:12 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.