Almanya seyahat pazarında 369 milyon euroluk dev satın alma

Almanya seyahat pazarında 369 milyon euroluk dev satın alma

Hindistan'ın hızlı büyüyen otel grubu OYO Hotels & Homes, Almanya'nın önde gelen tatil evleri kiralama uzmanı Leisure Group'u 369,5 milyon euroya satın alarak Almanya pazarına giriş yaptı.


TurizmGünel – Dış Haberler

Almanya seyahat pazarı dev bir satın almayı konuşuyor. Hindistan'ın en hızlı büyüyen otel şirketi OYO, Almanya'nın önde gelen tatil evleri kiralama uzmanı Leisure Group'u 369,5 milyon euroya satın aldı.

BU MARKALAR HİNTLİ ŞİRKETE GEÇTİ

Satın almayla birlikte, 30 bin tatil evini bünyesinde barındıran Belvilla, Dancenter ve Danland markaları ile dünyanın 50 ülkesinde 85 bin evi pazarlayan online satış platformu Traum-Ferienwohnungen de OYO'nun kontrolüne geçmiş olacak.

ALMANYA PAZARININ ÖNDE GELEN OYUNCULARINDAN OLACAK

Amsterdam merkezli Leisure Group'un yüzde 51'i Alman medya devi Axel Springer'in kontrolünde bulunuyor. 180 milyon eurosu Axel Springer'a olmak üzere Lesisure Group için toplamda 369,5 milyon euro ödeyecek olan OYO, hem Avrupa'nın önde gelen oyuncularından biri olacak hem de küresel marka olma yolunda önemli bir adım atmış olacak.

2013 yılında o zaman 19 yaşında olan Ritesh Agarwal tarafından kurulan OYO Hotels & Homes, Hindistan'ın en hızlı büyüyen konaklama şirketi olarak biliniyor. Şirket aynı zamanda, dünyanın en büyük 6'ncı otel grubu olarak kabul ediliyor. Dünyanın 10 ülkesindeki 500 şehirde 18 bin franchise ve kiralık otel işleten OYO, Japon Softbank ve Airbnb tarafından da fonlanıyor.



Bu Haber 02.05.2019 - 15:16:58 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.