Almanya seyahat pazarı, iadeleri durdurmak için savaşıyor

Almanya seyahat pazarı, iadeleri durdurmak için savaşıyor
Almanya'nın önde gelen tur operatörleri, yüz binlerce ileri tarihli rezervasyonun iptal edilmesini önlemek için adeta savaş veriyor.

TurizmGüncel – Dış Haberler

Tur operatörleri iade yerine kupon sistemi istiyor

Alman tur operatörleri, koronavirüs salgını nedeniyle iptal edilen/edilecek olan rezervasyonlarla başa çıkmaya çalışıyor. Şirketler; Fransa, Belçika, Hollanda ve İtalya'nın da aralarında olduğu pek çok AB ülkesi gibi, Almanya'da da acentelere kupon dağıtma hakkı verilmesini istiyor. Bu şekilde tur şirketlerinin, mevcut rezervasyonları iptal etmek yerine, rezervasyonları koronavirüs salgını sonasına erteleyebileceği belirtiliyor. Fransa'da, mevcut rezervasyonların koron salgını sonrasına yapılmasına olanak sağlayan, 18 ay içinde rezervasyon yapılmaması durumunda ise para iadesini zorunlu kılan kuponlar dağıtılıyor.

Fiebig: Birçok AB ülkesinde uygulanıyor

Böyle bir durumda acentelerin ve tur operatörlerinin müşteriye iade yapmak zorunda kalmayacağı ve bu şekilde nakit akışlarını kontrol altında tutabileceği belirtiliyor. Birçok AB ülkesinin kupon sistemine geçerek seyahat şirketlerinin likiditesini koruma altına aldığını belirten Alman Seyahat Birliği (DRV) Başkanı Norbert Fiebig, Almanya'da da bu sistemin uygulanması gerektiğini belirtti.

Mevcut rezervasyonlar için iade yapılması yerine kupona bağlanması önerisine pazar lideri TUI de sıcak bakıyor. TUI Almanya CEO'su Marek Andryszak, Almanya seyahat pazarının ayakta kalabilmesi için böyle bir önlemin alınmasının son derece faydalı olcağını ifade etti.

Alman Ekonomi Bakanlığı öneriyi gözen geçiriyor

Alman Ekonomi Bakanlığı'nın turizmden sorumlu sekreteri Thomas Bareiß ise, hükümetin kupon sistemine izin verip vermemeyi yoğun şekilde gözden geçirdiğini açıkladı. Thomas Bareiß, konuyla ilgili olarak Almanya Adalet Bakanlığı'nın Avrupa Komisyonu ile temas halinde olduğunu belirtti.

Bentour’un başlattığı uygulamaya TUI ve Der Touristik de katıldı

Öte taraftan, Bentour'un başlattığı 'satılan ancak iade edilen tur komisyonlarının acentelerden geri alınmaması' uygulamasına TUI ve Der Touristik'in de katıldığı öğrenildi.

TUI 2021 yaz sezonunu satışa açmıştı

TUI aynı zamanda, satışları desteklemek için 2021 yaz sezonunu da satışa açtı. Şirket, gruba ait 100 otelle, 10 bin partner oteli 2021 için satışa sundu. Satışa açılan destinasyonlar büyük oranda İspanya, Mısır ve Yunanistan'daki turizm merkezleri ile bazı uzak mesafe ülkelerden oluşuyor.



Bu Haber 02.04.2020 - 15:08:37 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.