Almanya pazarında son bir haftanın kazananları ve kaybedenleri

Almanya pazarında son bir haftanın kazananları ve kaybedenleri
Geçtiğimiz hafta Almanya'da seyahat trendleri karmaşık bir tablo ortaya koydu. Almanya'ya komşu ülkelere ve Almanya içine dönük talep düştü, İspanya toparlanma eğilimine girdi, Yunanistan geriledi, Mısır ve Türkiye'nin yavaş yükselişi devam etti. İşte detaylar...

TurizmGüncel - Dış Haberler

Trevotrend'in yüzlerce seyahat acentesi ve online portaldan elde ettiği verilere göre, eylül ayının üçüncü haftasında Almanya seyahat pazarı karmaşık bir tablo ortaya koydu. Trevotrend'in açıkladığı veriler; arama sorgularına dayalı olarak destinasyonalar, seyahat dönemleri ve otellerle ilgili önemli veriler ortaya koydu.

trevotrend

Tatil aramaları ve rezervasyonlar düştü

Trevotrend'in açıkladığı verilere göre eylül ayının üçüncü haftasında Almanya genelinde seyahat aramaları bir önceki haftaya göre yüzde 2 düştü. Aynı hafta günlük rezervasyon sayısı yüzde 8, müşteri etkileşimleri yüzde 6 ve günlük rezervasyon sayıları yüzde 13 düştü.

İspanya uzun süre sonra artıya geçti

Bundan önceki son 4 haftada sırasıyla yüzde 33, 16, 33 ve 34 düşüşler kaydeden İspanya, 14-20 Eylül tarihleri arasında yüzde 3 artış kaydetti.

Türkiye ve Mısır’ın yavaş büyümesi sürdü, Yunanistan geriledi

İspanya'nın rakipleri Türkiye ve Mısır'ın yavaş büyümesi sürerken, Yunanistan ikinci hafta da üst üste geriledi. Geçtiğimiz hafta yüzde 10 düşen Yunanistan talebi bu hafta da yüzde 9 düşerken, Türkiye ve Mısır talebi sırasıyla yüzde 4 ve yüzde arttı.

Aynı dönemde Almanya içi talep yüzde düşerken, Polonya yüzde 4, Avusturya yüzde 22 ve Fransa yüzde 42 geriledi.

Rezervasyonlar kısa dönemli

Alman tur operatörleri kısa dönem rezervasyon yapma trendinin devam ettiğini belirtiyor. Alman tatilciler rezervasyon yaparken, önümüzdeki birkaç haftayı göz önünde bulunduruyor, uzun vadeli rezervasyonlara pek yanaşmıyor.

hava_ulasimi

Hava ulaşımında Türkiye ile Yunanistan kafa kafaya

Hava ulaşımı söz konusu olduğunda ise, talebin yüzde 80'inin Yunanistan, Türkiye, İspanya, Mısır'a yönelik olduğu görülüyor. Bu ülkelerin içinde Yunanistan yüzde(yüzde 3,3 düşüş yaşamasına rağmen) 33,41 payla liderliğini korurken, onu yakaladığı yüzde 1,8 artışla yüzde 31 paya sahip Türkiye ve yüzde 8,34 ile İspanya takip ediyor.



Bu Haber 24.09.2020 - 08:54:02 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.