Almanya pazarında fiyatlar yavaş da olsa dengelenmeye başladı

Almanya pazarında fiyatlar yavaş da olsa dengelenmeye başladı
Seyahat fiyatlarındaki artış hem Avrupa'da hem de ABD'de yavaşlamaya başladı. Ancak Almanya'daki fiyatlar daha yavaş düzeliyor.

Turizm Güncel - Dış Haberler 

İş seyahati platformu Travelperk'in yaptığı araştırmaya göre Avrupa'da fiyatlar istikrara kavuştu ama Almanya'da salgın öncesine kıyasla hala büyük artışlar görülüyor. İngiltere ve Fransa ile kıyaslandığında Almanya'da fiyatların düzelmesi daha yavaş oluyor. Öte taraftan, Avrupa'da fiyatların toparlanma süreci de A'ye kıyasla daha yavaş ilerliyor.

En yüksek fiyat artışı hava yollarında

Travelperk'in araştırmasına göre seyahat sektöründe en yüksek fiyat artışı hava yollarında yaşandı. Buna göre Almanlar, şu anda pandemi öncesine kıyasla yüzde 58 daha pahalı uçuyor. Fiyatlar geçen yılın aynı dönemine göre de yüzde 11 daha yüksek. 

İngiltere'de uçak biletleri pandemi öncesinin yüzde 36, geçen yılın aynı döneminin ise yüzde 1 üzerinde ike, Fransa'da durum sırasıyla yüzde 12 ve yüzde 8 olarak tespit edildi.

Otel fiyatlarındaki artış o kadar yüksek değil

Otel fiyatlarındaki artış ise uçak biletlerindeki kadar yüksek değil. Travelperk'in verilerine Almanya'da otel fiyatları 2019'un yüzde 13, geçen yılın ise yüzde 9 üzerinde. Otel fiyatlarındaki artış İngiltere'de 2019'ün yüzde 3, geçen yılın yüzde 2 üzerindeyken, Fransa'da durum yüzde 6 ve yüzde 4 olarak hesaplandı.


Bu Haber 14.10.2023 - 11:14:39 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.