Almanya paket tur pazarının ağustos ayı şampiyonu Antalya

Almanya paket tur pazarının ağustos ayı şampiyonu Antalya
Ağustos ayında Almanya paket tur pazarında en çok talep gören destinasyonlar Antalya ve Hurghada olurken, İspanya ve Yunanistan geriledi.

TurizmGüncel - Dış Haberler

Almanya'nın önde gelen rezervasyon sağlayıcısı TravelTainment'in verilerine göre, ağustos ayında Almanya paket tur pazarından en yüksek payı alan destinasyonlar Antalya ve Hurghada oldu.

REZERVASYONLAR YÜZDE 31 ARTTI

Fvw'nun açıkladığı verilere göre, geçtiğimiz yılın ağustos ayına kıyasla yüzde 31 oranında artan Antalya paket tur satışları, en çok satış yapılan ilk 10 destinasyon arasında da yüzde 31 payla ilk sırada yer aldı.

HURGHADA DAHA YAVAŞ BÜYÜDÜ

Listenin ikinci sırasında yer alan Mısır'ın turizm bölgesi Hurghada ise, ağustos ayında yüzde 17 büyüme kaydetti. Hurghada, ağustos ayında Almanya'da en çok paket tur satışı yapılan destinasyonlar arasında yüzde 16 payla üçüncü sırada yer alırken, daha önceki aylarda bu destinasyona dönük yüksek büyüme (yüzde 60-80), ağustosta daha ılımlı bir seviyeye oturdu.

İSPANYA TEPE TAKLAK

Buna karşın ağustosta İspanya'nın Palma adasına dönük paket tur satışları yüzde 18 oranında geriledi. Palma, bu düşüşe rağmen toplam satış içindeki yüzde 21'lik payıyla listenin ikinci sırasında yer almayı sürdürdü.

Ağustos ayında Almanya'da İspanya'nın Kanarya adaları da kan kaybetti. Açıklanan verilere göre, Fuerteventura satışları yüzde 21, Las Palmas satışları yüzde 23, Güney Tenerife satışları yüzde 20 ve Arrecife satışları yüzde 18 oranında geriledi.

YUNANİSTAN DA DÜŞÜŞ KAYDETTİ

Geçtiğimiz yıl Almanya paket tur pazarında yüksek büyümeler kaydeden Yunanistan destinasyonları da bu yılın ağustos ayında düş kırıklığı yaşadı. Bu ayda Girit rezervasyonları yüzde 6, Heraklion satışları ise yüzde 13 oranında geriledi.



Bu Haber 13.09.2018 - 14:12:36 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.