Almanya paket tur pazarında hangi destinasyon ne durumda?

Almanya paket tur pazarında hangi destinasyon ne durumda?
Almanya'da Mısır'a dönük paket tur satışlarındaki artış devam ederken, Yunanistan satışlarında bir yavaşlama olduğu belirtiliyor. Türkiye satışlarında ise düşüşler var.


TurizmGüncel


Alman iş ve turizm dergisi fvw'da yer alan habere göre, Mısır'ın Hurghada bölgesine yönelik satışlarda yüzde 52'lik artış var. Almanya'nın önde gelen rezervasyon sağlayıcısı Traveltainment'ın verilerine göre, Hurghada'ya yönelik paket tur satışlarında kasım ayında yüzde 22, aralık ayında ise yüzde 35 artış kaydedildi.

Buna karşılık Türkiye'ye dönük paket tur satışlarında ise gerileme var. Ocak ayında Antalya'ya dönük paket tur satışlarında yüzde 12 düşüş olduğu belirtilen haberde, aralık ayındaki düşüş oranının ise yüzde 4 olduğu ifade edildi. Ocak ayındaTürkiye'nin Almanya'daki paket tur satışlarından aldığı payın ise yüzde 29 olduğunu ifade edildi.

Traveltainment'in verilerine göre, son birkaç aydır Almanya pazarında yüksek artış yakalayan Yunanistan'a dönük satışlarda ise yavaşlama var. Buna göre, Girit ve Rodos adalarına dönük satışlar sırasıyla sadece yüzde 1 ve yüzde 2 oranında artış gösterdi.

Almanya'dan Mayorka'ya dönük paket tur satışlarında ise yüzde 2 oranında artış kaydedildi. Ocak ayında, Almanya'daki her 100 paket tur satışından 24'ü Mayorka'ya yapıldı.

Ocak ayında Tunus'a yönelik paket tur satışlarında ise yüzde 24 oranında düşüş yaşandı.




Bu Haber 27.02.2015 - 16:19:54 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.