Almanya, Lufthansa'nın yüzde 25'i için müzakerede

Almanya, Lufthansa'nın yüzde 25'i için müzakerede
Almanya'nın, ülkenin bayrak taşıyıcı hava yolu şirketi Lufthansa'nın yüzde 25.2'inin devlete geçmesini öngören bir kurtarma paketi üzerine müzakere yürüttüğü iddia edildi.

Almanya'nın önde gelen haber dergilerinden Der Spiegel, Lufthansa'nın kurtarılması için şirketin hisselerinin yüzde 25.1'inin devlete geçmesini öngören bir plan üzerinde müzakere yürütüldüğünü öne sürdü.

10 milyar euroluk kurtarma paketi

DW Türkçe'nin aktardığı haberde, 10 milyar euroluk kurtama paketinin 5,5 milyar eurosunun oy hakkından yoksun pay olacağı ve Alman hükümetinin, bunun için yüzde 9 kupon ödemesi olmasını istediği belirtildi.

Alman Kakınma Bankası’ndan 3.5 milyar euro kredi

Buna ek olarak 3,5 milyar euro değerinde bir kredinin de devlete bağlı Alman kalkınma bankası KfW tarafından sağlanacağı kaydedildi. Kurtarma paketine Lufthansa’nın alt şirketlerinin kayıtlı olduğu ülkeler olan Belçika, Avusturya ve İsviçre’nin de katkıda bulunabileceği belirtildi

İsminin kullanılmasını istemeyen bir hükümet kaynağı, "Müzakereler ve tartışmalar sürüyor" açıklamasında bulundu. Lufthansa ise henüz konuya ilişkin bir açıklamada bulunmadı.

Alman Haber Ajansı-DPA daha önce, dokuz ila 10 milyar euro değerinde bir kurtarma paketi müzakere edildiğini aktarmıştı. Lufthansa Yönetim Kurulu Başkanı Carsten Spohr da, şirket yönetimi üzerinde devletin etkili olması konusunda uyarıda bulunmuştu.



Bu Haber 02.05.2020 - 10:29:26 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.