Almanya kısıtlamaları yeniden uzattı

Almanya kısıtlamaları yeniden uzattı
Almanya, 18 Mart'ta sona ermesi planlanan koronavirüs kısıtlamalarını 18 Nisan'a kadar uzatma kararı aldı.

TurizmGüncel - Dış Haberler

Almanya'da 28 Mart'ta bitmesi beklenen koronavirüs kısıtlamalarında süre yeniden uzatıldı.

Almanya'daki 16 eyaletin başbakanı ile Almanya başbakanı Angela Merkel'in yaptığı 12 saatlik toplantının ardından, kısıtlamaların 18 Nisan'a kadar uzatılmasına karar verildi. Alman otoritelerin, daha hızlı yayılan, daha fazla ölüme neden olan ve genç nüfusun da uzun süre yoğun bakımda kalmasına neden olan koronanın yeni varyantı nedeniyle böyle bir karar aldığı öğrenildi.

Paskalya dönemi için sıkı kapanma kararı

Almanya kültür, spor ve eğlence tesislerinin kapalı kalmasını zorunlu kılan kısıtlamaları uzatmakla kalmadı, aynı zamanda Paskalya döneminde (1-5 Nisan), daha sıkı bir kapanmaya gitme kararı aldı. Angela Merkel, ''Şu anda çok ciddi bir durumla karşı karşıyayız. Nüfusumuzu aşılamak için zamana karşı bir yarış içindeyiz.'' dedi.

Mutasyonlu virüs baskın hale geldi

Alman Ulusal Salgın Kontrol Merkezi, ilk kez Birleşik Krallık'ta ortaya çıkan yeni varyantın şu anda Almanya'da da baskın hale geldiği için vaka sayılarının katlanarak arttığını belirtti.



Bu Haber 23.03.2021 - 09:49:37 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • ÇİNDE DURUM NE 24.03.2021 - 11:47

    HEP AVRUPA RUSYA UKRAYNA DIYORUZ. BIRI CIKIPTA SUAN CINDEKI DURUMU ANLATAN BIR YAZIYI KALEME ALMIYOR. ÇİNDE SUAN GUNCEL HAYAT NASIL INSANLAR NE DURUMDA SOKAKLAR NASIL? ORADA YASAM NORMALE DONDUMU? BELKIDE CINDEN TURIST BEKLEMELIYIZZ! YILDA 150 MILYON TURIST GONDEREN DEVASA ULKE

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.