Almanya kısıtlamaları uzattı, AB ülkelerini uyardı
Almanya, koronavirüs kısıtlamalarını 14 Şubat’a kadar uzattı. Koronavirüse karşı mücadelede ortak yaklaşımın önemine dikkat çeken Angela Merkel, ortak yaklaşım sağlanmaması durumunda Almanya’nın kendi önlemlerini alacağını ifade etti.

Almanya’daki pandemi kısıtlamaları 14 Şubat’a kadar uzatıldı. Toplu taşıma araçlarında tıbbi maske takma zorunluluğu getiren Almanya, kreşlerin 14 Şubat tarihine kadar tamamen kapalı kalmasına ya da fiziki devam zorunluluğunun kaldırılmasına karar verdi.
Eğitim politikalarının eyaletlerin tasarrufunda olduğu Almanya'da bazı eyaletlerde Şubat başından itibaren kademeli olarak okulların açılabileceğinin sinyali verildi. Merkel basın toplantısında koronavirüsün mutasyon geçirmiş yeni türlerinin çocuk ve gençler arasında daha hızlı yayıldığını söyledi.
Toplu taşımada cerrahi maske
Otobüs, tren ve tramvaylarda maske takma zorunluluğu da sertleştirildi. Önceden ağız ve burnu bez maske ile kapatmak yeterli olurken, artık ya cerrahi maske ya da KN95/N95 ve FFP2 tipi tıbbi maskeler takmak zorunlu hale geldi.
İş verenlere ‘evden çalıma imkanı’ sunma zorunluluğu
DW Türkçe’de yer alan habere göre, İşverenlere çalışanlara mümkün olduğunca evden çalışma imkanı sunma mecburiyeti getirildi. Çalışanlardan da varsa bu imkanı kullanmaları istendi. Açıklamaya göre Federal Çalışma Bakanlığı konuyla ilgili 15 Mart tarihine kadar geçerli olmak üzere bir talimatname üzerinde çalışmalarını sürdürüyor.
Aşılama devam ediyor
Almanya'da 27 Aralık 2020 tarihinde başlatılan aşı kampanyasında şu ana dek 1 milyon vatandaşın aşı olduğu belirtildi. Yaşlı bakım yurtlarında kalanların şimdiye kadar yaklaşık yüzde 50'sinin aşılandığı belirtilirken federal hükümet ve eyalet hükümetlerinin şubat ayı ortasına kadar tüm yaşlı bakım yurdu sakinlerinin aşılanması hedefini önüne koyduğu belirtildi.
‘’Gereken önlemleri almak zorunda kalabiliriz’’
Merkel basın toplantısında pandeminin kontrol altına alınmasında Avrupa Birliği ülkelerinin koordineli hareket etmesinin önemli olduğuna dikkat çekti. Komşu ülkelerin "senkronize" hareket etmemesi halinde Almanya'da alınan tedbirlerin de başarılı olamayacağını belirten Merkel, mutasyon geçirmiş virüsün dışarıdan taşınması halinde ülke içindeki çabaların da boşa gideceğini söyledi. Merkel ortak bir yaklaşım sergilenmemesi halinde "gereken önlemleri almak zorunda kalacaklarını" da söyledi. Almanya Başbakanı Merkel Perşembe günü Avrupa Birliği ülkelerinin devlet ve hükümet başkanlarıyla bir araya gelecek.
İlgili Haberler

Booking.com davasında Türk oteller için başvuru süresi 15 Ekim'e uzatıldı
Booking'e karşı açılan toplu dava süreci Avrupa genelinde giderek büyürken, bugüne kadar 15 binden fazla otelin sürece kaydolduğu öğrenildi. Tahmini tazminat bedeli 5 milyar euro seviyesinde hesaplanırken, Türk otellerin sürece dahil olması için başvuru süreci 15 Ekim'e kadar uzatıldı.

Dünya Ekonomik Forumu turizmde en iyi ilk 10 ülkeyi açıkladı: Listeye Avrupa damgası
Dünya Ekonomik Forumu (WEF) 2026 yılına ait Seyahat ve Turizm Kalkınma Endeksi'ni yayımlarken; listenin ilk 10 sırasında Türkiye yer almadı.

easyJet'ten Türkiye seferlerine Şampiyonlar Ligi ayarı: Ek uçuşlar konuldu
İngiltere merkezli düşük maliyetli hava yolu firması easyJet, Türkiye’de oynanacak olan Fenerbahçe-Liverpool ve Galatasaray-Aston Villa Şampiyonlar Ligi maçları için ek seferler koyma kararı aldı.



%20(2).gif)

