Almanya havalimanlarında Türk işçi alım süreci kısaltıldı

Almanya havalimanlarında Türk işçi alım süreci kısaltıldı

Almanya, havalimanlarında yaşanan kaosu çözmek için Türk çalışanlara yönelik talep beklenenin altında kalırken yetkililer, Türkler için iş başvuru süreçlerinin kısaldığına açıkladı.


Almanya'da havaalanlarındaki çalışan eksikliği nedeniyle, yaşanan kaosu azaltmak için Türk işçi arayışına gidilmesi ülkedeki gündemini koruyor. Alman basını, havalimanında büyük bir personel yaşandığını belirtirken, beklenenden az Türk işçi geldiğine dikkat çekti. Halen bazı havalimanlarının Türk işçi beklediği kaydedildi.

Sadece Frankfurt Havaalanı’na 2 bin Türk işçi, diğerleriyle birlikte toplam 7 bin 200 Türk havaalanı çalışanı alınacaktı. Ancak 1.5 ayda yalnızca bir Türk işçinin işe başlaması dikkat çekmişti.

Almanya’da yer hizmetleri sağlayıcıları işverenler derneği başkanı Thomas Richter, “Önümüzdeki günlerde Türkiye’den 145, belki 150 çalışan yardıma gelecek” dedi. Bu kişilerin özellikle Nürnberg ve Münih havaalanlarında görevlendirileceğini duyurdu.

Sözcü’nün akatrdığı habere göre, Havaalanları Birliği ADV’nin Genel Müdürü Ralph Beisel, “Birçok havalimanındaki durum, onay sürecini de hızlandırdı. Artık bu süreç iki haftaya kadar kısaldı.” dedi.

Türkiye’den gelecek işçilere saat ücreti olarak en az 15 Euro (yaklaşık 276 TL) verilecek. Alman havaalanlarında güvenlik personeli, check-in personeli, yükleme personeli ve diğer yer hizmetleri personeli açıkları bulunuyor.

Son olarak Düsseldorf Havalimanı, kaos nedeniyle çalışan alımlarını hızlandırdıklarını duyurdu.



Bu Haber 13.08.2022 - 17:36:17 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.