Almanya havalimanlarında şu ana kadar kaç Türk işe alındı?

Almanya havalimanlarında şu ana kadar kaç Türk işe alındı?

Havaalanlarında yaşanan krize çözüm olarak Türk İşçi talep eden Almanya’da sadece 1 Türk işe girebildi.


Almanya havalimanlarında yaşanan personel krizine çözüm olarak Türkiye'den 7 bin 200 işçi alımı gerçekleştirilecekti. Ancak 1.5 ayda sadece 1 Türk işbaşı yapmaya hak kazandı.

Sözcü’den Ali Gülen’in haberine göre, Almanya Çalışma Bakanı Hubertus Heil, İçişleri Bakanı Nancy Faeser ve Ulaştırma Bakanı Volker Wissing'in, haziran ayı sonunda açıkladığı planın gerçekleştirilemeyeceği ifade edildi. Nedeni ise, kimin ne yapacağını bilememesi, başvuru yerlerinin ve vizelerin koordinasyonsuzluğu, başvuru için net bir yerin olmaması olarak açıklandı.

Aradan 1.5 ay geçmesine rağmen şu ana kadar Türkiye'den 44 vize başvurusunun olduğu ve bunlardan sadece birinin “güvenlik soruşturması”nı geçtiği belirtildi. Söz konusu bir kişinin ise, Frankfurt Havalimanında işe başlayacağı belirtilirken henüz göreve başlayamadığı ifade edildi.

Yer hizmetlerini yürüten birime göre, ağustos ayı içerisinde göreve başlayabilecek, ülke içi ve dışından sadece 250 aday var. Onlar da, Frankfurt, Münih ve Nürnberg'de işe alınacak.

Bild Gazetesine açıklamalarda bulunan Almanya Havalimanları Birliği (ADV) Genel Müdürü Ralph Beisel sorunun zaman alıcı ve kritik onay sürecinden kaynaklandığını açıkladı. Öte yandan sadece özgeçmiş kontrolünün 6 hafta sürdüğü belirtiliyor. Bu nedenle insanlar başvurmaktan çekiniyor ve diğer alanlara başvurular yapıyor.

Almanya Ulaştırma Bakanlığı ise, Türk işçilerin gecikmesinin ya da istenilen oranda gelmemesinin suçunun kendilerinde olmadığını, işe alımlarda ilgili firmalardan kaynaklanabileceğini belirtti.



Bu Haber 08.08.2022 - 13:07:20 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.