''Almanya Federal Hükümetinin başına güneş mi geçti?''

''Almanya Federal Hükümetinin başına güneş mi geçti?''
Almanya'nın önde gelen gazetesi Bild, hükümetin seyahat uyarılarıyla ilgili politikalarını eleştirdi. Haberde, ''Almanya Federal Hükümetinin başına güneş mi geçti?'' ifadeleri kullanıldı.

TurizmGüncel – Dış Haberler

Almanya'nın önde gelen gazetelerinden Bild, hükümetin pandemi sürecindeki 'seyahat uyarıları' politikalarını eleştirdi.

Türkiye’den salgına taşıyan 1134 kişi geldi

Enfekte olmuş ziyaretçilerin hangi ülkelerden geldiğinin Robert Koch Enstitüsü'nün (RKI) raporlarından haftalardır belli olduğunu kaydeden Bild gazetesi, ''Temmuz sonu ile ağustos ortasında enfekte olmuş 2 bin 263 kişi Almanya'ya giriş yaptı. Bunların 1134'ü Türkiye'den, diğerleri ise Kosova, Sırbistan ve Bosna'dan geldi.'' ifadeleri kullanıldı.

Hükümet tüm tatilcilerin sinirlerini bozmayı tercih etti

Buna karşılık İspanya'dan 222, İtalya'dan ise 90 korona taşıyan insanın Almanya'ya giriş yaptığını ileri süren Bild gazetesi, ''Federal Hükümetin haftalardır yapması gereken bir şey vardı. Balkan ülkelerinden araçları ile dönenleri düzenli bir şekilde teste tabi tutmak. Ancak hükümet bunu yapmak yerine Costa Brava'dan Mallorca'ya kadar yeni yasal değişikliklerle tüm tatilcilerin sinirlerini bozmayı tercih etti.'' denildi.

Haberin devamında şu ifadelere yer verildi:

Laboratuvarlar dolup taştı

Sağlık Bakanı Jens Spahn, karantinadan kurtulmak için riskli ülkelerden dönenlerin zorunlu olarak teste tabi tutulacağını açıkladı. Bu kulağa hoş geliyor ancak uygulamada başarısız olundu. Laboratuvarlar riskli ülkelerden dönüş yapmış yüzbinlerce kişinin korona testiyle dolup taştı. Buna karşın karadan gelenler pek kontrol edilmedi. Üstelik, havalimanında henüz enfekte olmuş birisi için yapılan testler çöpe gitti. Çünkü enfeksiyonun teste yanıt vermesi için henüz çok erken.

Ülke çapında zorunlu test

Şu anda durum daha da kötü. Şimdi riskli ülkelerden dönenlerin tamamı zorunlu karantinaya alınacak ve beşinci gün yapılacak test negatif çıkarsa karantinadan kurutulabilecekler.

Bu durum hükümetin 'test stratejisinin başarısız olduğunu göstermekle kalmıyor, aynı zamanda hala faks, kağıt yöntemiyle tatilcileri kontrol edemeyeceğini gösteriyor. Hükümet şimdi, kağıt forumlar yerine dijital bi raporlama sistemine geçmeyi planlıyor.

Lütfen derin bir nefes alın!

Hükümetin eylemleri sadece tatilcileri değil, zaten sorunlu bir durumda olan seyahat endüstrisini de mahvediyor.

Sevgili politikacılar, lütfen derin bir nefes alın. Tatilciler tehdit değildir!



Bu Haber 26.08.2020 - 15:41:42 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • gökhan 27.08.2020 - 09:27

    Türkiye'den Almanya'ya dönen herkesin elinde son 48 saat içinde alınmış.Corona negatif raporu var.Bild bildiğini yapıp negatif propaganda yapıyor.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.