Almanya açıkladı: Omicron varyantı kontrol altında

Almanya açıkladı: Omicron varyantı kontrol altında

Almanya, Omicron varyantının kontrol altında olduğunu duyurdu.


Almanya Sağlık Bakanı Prof. Karl Lauterbach Robert Koch Enstitüsü (RKI) Başkanı Prof. Lothar Wieler ile düzenlediği ortak basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Lauterbach, "Şu anda Almanya'da Omicron dalgasını iyi bir şekilde kontrol altında tutuyoruz" dedi. Pandemi dalganın kendisinin olmasa da, sonuçlarının kontrol edilebileceğini belirten Sağlık Bakanı, hedeflerinin "olabildiğince az ağır hastalık ve ölüm vakası ile" bu dalgayı atlatmak olduğunu vurguladı.

Koronavirüs korkusu azalıyor

Bu arada yapılan bir araştırmaya göre Almanya'da koronavirüsün toplumda yarattığı korku azalıyor. Televizyon kanalı ZDF'in anketine göre katılımcıların yüzde 70'i koronavirüs salgınını ve bunun sonuçlarını hala ülkenin en büyük problemi olarak görüyor. Ancak sağlığını koronavirüs sebebiyle tehdit altında hissedenlerin oranı yüzde 42. İki hafta önce yapılan araştırmada bu oran yüzde 53 çıkmıştı.



Bu Haber 29.01.2022 - 20:48:06 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • darısı bize

    turizimci 30.01.2022 - 12:37

    Darısı bize işallah, ancak biz Alman halkı kadar disiplinli değiliz onun için bizde biraz daha uzayacak gibi onlara şunları yapmayın şunlara dikkat edin dediğiniz zaman bire bir uyguluyorlar bizler ise ilk başta uyguluyoruz daha sonra gevşetiyoruz. İngilizlerin bir sözü var Türk gibi başla aLMAN GİBİ BİTİR

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.