Almanya 20 ülkeyi 'yüksek riskli' ilan etti

Almanya 20 ülkeyi 'yüksek riskli' ilan etti
Almanya'nın sağlık otoritesi RKI, 20'den fazla ülke için 'yüksek riskli ülke' ilan etti.

TurizmGüncel - Dış Haberler

Almanya'nın sağlık otoritesi Robert Koch Enstitüsü (RKI), aralarında İspanya ve Mısır'ın da bulunduğu 20'en fazla ülkeyi koronavirüs açısından 'yüksek riskli' ilan etti. Yüksek riskli ilan edilen ülkelerin arasında, ABD, Portekiz, Malezya, Fransa ve Meksika gibi ülkelerle, Mayotte ve Saint-Barthelmy gibi bölgeler de yer alıyor.

Almanya, RKI tarafından 'yüksek riskli' ilan ülkelerden gelen yolcular için daha katı seyahat kuralları uygulayacak. Almanya, vaka sayısı kendisinden yüksek olan ülkeleri 'riskli' ilan ediyor.

Almanya, Yunanistan'ın Attika (Başkent Atina ve çevresini tanımlayan tarihi bölge) ve Kuzey Ege bölgeleri ile Norveç'in Innlandet bölgesini ise 'riskli bölgeler' listesinden çıkardı.

Almanya'nın 'yüksek riskli' ilan ettiği ülke ve bölgeler şunlar:

Brezilya, İrlanda, Portekiz, Güney Afrika, Birleşik Krallık, Mısır, Arnavutluk, Andorra, Bolivya, Bosna, Estonya, İran, İsrail, Kolombiya, Kosova, Letonya, Lübnan, Litvanya, Meksika, Karadağ, Kuzey Makedonya, Filistin, Panama, Sırbistan, Slovenya, İspanya, Çek Cumhuriyeti, ABD ve Birleşik Arap Emirlikleri.



Bu Haber 25.01.2021 - 11:11:30 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Ferda Turan 25.01.2021 - 09:02

    Bu nasıl habercilik, haberi Türkiye de verip Türkiyenin durumundan bahsetmemek, Banane Mayotte den? Türkiye ne durumda onu söylesenize...

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.