Almanların yüzde 78'i tatilde tasarrufa gidecek

Almanların yüzde 78'i tatilde tasarrufa gidecek

İki yıllık aranın ardından Almanların seyahat isteği 2019 yılının bile üzerinde. Ancak, yüksek fiyatlara karşı tasarruf yapma eğilimindeler.


Turizm Güncel - Dış Haberler

Yapılan araştırmaya göre, iki yıl süren pandeminin ardından Almanlar daha fazla seyahat etmeye hazır ancak yüksek fiyatlar karşısında tasarruf etme eğilimindeler.

Yüzde 68'i tatile çıkacak

Araştırma şirketi Forsa'nın sigorta şirketi Cosmos Direkt için 1-10 Temmuz tarihleri arasında 1.500 kişi ile yaptığı araştırmaya göre, bu yıl Almanların yüzde 68'i tatile çıkmayı, yüzde 28'i ise evinde oturmayı planlıyor.

Yüzde 51'i tatilini Almanya içinde yapacak

Araştırmaya göre tatile çıkma planı yapanların yüzde 51'i Almanya içini tercih edecek. Almanya'yı, yüzde 16 ile İtalya, yüzde 13 ile İspanya ve yüzde 11 ile Avusturya ve Fransa takip ediyor. Tatile çıkacak olan Almanların yüzde 61'i kendi arabasını kullanacak, yüzde 30'u ise uçağa binecek.

Yüzde 78'i tatil maliyetini düşürmeye çalışıyor

Ancak araştırmaya göre, fiyatlardaki yüksek artışlar nedeniyle Alman turistler bu yıl daha fazla 'fiyat odaklı' hareket edecek. Bu nedenle hem yurt içi hem de yurt dışı tatillerin Almanların maliyet artışına karşı takındığı tasarruf tutumundan etkilenmesi bekleniyor. Buna göre, Almanların yüzde 78'i yapacağı tatilin maliyetini düşürüyor. Bundan biraz daha düşük bir oran (yüzde 68), otel ve apartmanlarda kendi yemeklerini yaparak tasarruf edebileceğini düşünüyor.



Bu Haber 23.06.2022 - 14:36:27 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.