Almanlar delta varyantı nedeniyle tatil planlarını erteliyor

Almanlar delta varyantı nedeniyle tatil planlarını erteliyor
Almanya'da artışa geçen delta varyantı vakaları nedeniyle insanların tatil planlarında değişikliğe gitmeye başladığı bildirildi.

Almanların delta varyantı nedeniyle tatil planlarını ertelemeye başladığı belirtiliyor. Artı49.com'da yer alan habere göre İspanya ve Portekiz gibi tatil ülkelerinden geri dönenlerde Delta varyantına rastlanması yeni tatile gidecekleri ürküttü.

Dörtte 3'ü riskli bölgelere gitmekten vazgeçti

Son yapılan kamuoyu araştırmasında vatandaşların dörtte üçünün riskli bölge ilan edilen ülkelere gitmekten vazgeçtiği ortaya çıktı. Ankete katılanların yüzde 25’inin korona riskine rağmen tatile çıkacakları ifade edildi. Robert Koch Enstitüsü (RKI) verilerine göre ise Almanya’daki vakalar giderek artmaya devam ediyor. Son 24 saat içerisinde çoğunluğu Delta varyantlı olmak üzere 1456 kişi koronavirüse yakalandı. Insidans değeri ise 8.1’den 8.6’ya çıktı.

Almanya'da son durum

Pandeminin başlangıcından bugüne kadar toplam vaka sayısının 3 milyon 741 bin 781’e yükseldiği belirtilen açıklamada, son 24 saat içerisinde 18 kişinin öldüğü duyuruldu. Bugüne kadar koronavirüs kaynaklı ölüm sayısının ise 91 bin 337 olduğu belirtildi. Aktüel olarak yaklaşık 12 bin 300 kişinin koronavirüs vakası nedeniyle karantina altında olduğu, ağır vaka sayısının aşılar sayesinde azaldığı açıklandı.



Bu Haber 17.07.2021 - 09:47:03 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.