Alman turizmcinin beklentisi: İşler yolunda giderse bu yıl ‘0’ büyürüz

Alman turizmcinin beklentisi: İşler yolunda giderse bu yıl ‘0’ büyürüz
Almanya'da faaliyet gösteren satış acenteleri, son dönemde satışlarda yaşanan ciddi düşüşlerin son dakika satışlarıyla tersine çevirmeyi umut ediyor. Öte taraftan seyahat uzmanları, 2019 yılında bir büyümenin zor olduğunu ve bunun nedeninin bilinmediğini ifade ediyor.

TurizmGüncel – Dış Haberler

Alman seyahat uzmanlarına göre tatil satışları için ortam bundan daha iyi olamazdı. Alman ekonomisi istikrarlı, tüketim güçlü ve tatili sekteye uğratacak büyük ölçekli bir spor organizasyonu yok. Sadece hava sıcaklıklarının yüksek sezonda nasıl olacağı konusunda bir belirsizlik var. Bahar aylarındaki sıcaklık, geçen yıl Avrupa genelinde yaşanan ve tatilcileri tatile gitmekten alıkoyup kendi ülkelerinde kalmaya iten hatılaraları canlandırıyor.

Nisanda yüzde 12, kümülatifte yüzde 2 düşüş var

Buna rağmen Almanya genelinde tatil satışları iyi gitmiyor. Pazar araştırma şirketi GfK'nin verilerine göre, nisan ayında tatil satışları yüzde 12 düşerken, kümülatif satışlar ise geçen yılın yüzde 2 gerisinde.

‘’Bu durumun bir açıklaması yok’’

DER Touristik'ten Werner Sülberg, ''Bu durumun hiçbir açıklaması yok. Hem seyahat acenteleri hem de tur operatörleri geçen yılın gerisinde.'' diyor.

İndirimler, EB döneminde bir patlamaya neden olmadı

Erken rezervasyon indirimlerinin ve düşük fiyatların erken rezervasyon döneminde bir 'patlamaya' neden olmadığı belirtilirken, tur operatörleri ve seyahat acenteleri tüketicilerin son dakika satışlarına hücum edebileceği umudunu taşıyor.

Haziran ve temmuz aylarına dönük satışlar da düştü

Ancak Trevo Trend'in açıkladığı veriler, böyle bir beklenti içine girmenin de çok gerçekçi olmadığını gösteriyor. Çünkü mayıs ayında haziran ayına dönük satışlar yüzde 3, temmuz ayına dönük satışlarsa yüzde 4 düşüş gösterdi.

‘’Hayatımda hiç bu kadar indirim seli görmedim’’

Burdaki soru, seyahat acentelerinin sabırları tükenip yüksek indirimlerle işi kurtarmaya çalışıp çalışmayacağı. Şu anda bile tur operatörlerinden ve kruvaziyer şirketlerinin pazara sunduğu 'çok özel' teklifler var. Büyük bir acente grubunun sahibi, ''Hayatımda hiç bu kadar indirim seli görmedim'' diyor.

Ucuz tatil satışı gelirlerin artacağı anlamına gelmiyor

Ancak ucuz tatil satışının yüksek satış geliri anlamına gelmediğinin de altı çiziliyor. Uzmanlar, ''Özellikle İspanya'da yüksek çift haneli, Yunanistan'da ise çift haneli düşüşler yaşanıyorken ve Türkiye ile Mısır gibi ucuz destinasyonlar halihazırda yüksek talep alıyorken gelirlerin artmasını bekleyemeyiz.'' diyor.

‘’İşler yolunda giderse ‘0’ büyürüz

Werner Sülberg ise son olarak ilginç bi değerlendirme yapıyor: ''Eğer işler yolunda giderse, Almanya seyahat pazarı bu yıl '0' büyüyecek ve biz bunun nedenini asla bilemeyeceğiz.''



Bu Haber 13.06.2019 - 15:50:41 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.