Alman turizmcilerin temmuz ayına ve sezona ilişkin beklentileri

Alman turizmcilerin temmuz ayına ve sezona ilişkin beklentileri

Alman seyahat acenteleri ile yapılan son araştırma, sektörde iyimserliğin arttığını gösterdi.


Turizm Güncel - Dış Haberler

“Durum iyi” diyenlerin oranı arttı

Dr. Fried & Partner tarafından yapılan son ve çoğunlukla orta büyüklükteki acentelerin katıldığı 'Satış İklimi' araştırmasına göre, haziran ayında yüzde 52 olan 'mevcut durum iyi' diyen acentelerin oranı temmuz ayında küçük bir artışla yüzde 52,7 oldu. 'Satışlar zayıf' diyenlerin 0,4 puan artışla yüzde 5,4'e yükselirken, 'tatmin edici diyenlerin oranı ise yüzde 43'ten yüzde 41,9'a geriledi.

Geleceğe ilişkin iyimserlik artıyor

Buna karşın geleceği ilişkin beklentide artış var. 'Gelecek aylarda satışlar daha iyi olacak' diyen seyahat acentelerinin oranı yüzde 25'ten yüzde 32,3'e yükselirken, talebin düşeceğini belirtenlerin oranı da 3,9 puan artarak yüzde 12,9'a yükseldi. Önümüzdeki aylarda talebin sabit kalacağını düşünenlerin oranı ise yüzde 54,8 olarak ölçüldü.

Gelirlerin artmasını bekliyorlar

Gelirler söz konusu olduğunda da Alman acentelerin iyimser olduğu görülüyor. Haziranda yüzde 35,9 olan 'Önümüzdeki 6 ayda gelirimin artmasını bekliyorum' diyenlerin oranı temmuz ayında yüzde 39,4'e yükselirken kötüleşeceğini bekleyenlerin oranı haziranda yüzde 12,6 iken temmuzda yüzde 12,8 oldu.

Satış ikliminde seyahat acentelerinin düşüş eğilimi şimdilik durduruldu. Temmuzda indeks 115,2 puana ulaşsa da, şubat ayında bu rakam 149,8 olarak ölçülmüştü. Haziran ayındaki seviye ise 115,3'tü.



Bu Haber 18.07.2023 - 15:27:24 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.