Alman turizmcilerin beklentileri ne durumda?

Alman turizmcilerin beklentileri ne durumda?

Alman turizm sektörünün beklentileri kasım ayında bir önceki aya göre bir miktar gerilese de hala geçen yılın üzerinde.


Turizm Güncel - Dış Haberler

Dr. Fried & Partner tarafından Alman seyahat acenteleri arasında yapılan beklenti anketine göre, acentelerin beklentisinde küçük bir düşüş olsa da beklentiler hala iyi seviyede.

'Mevcut durumu iyi'  diyenlerin oranı yüzde 2,4 düştü

Araştırmaya katılan acentelerin yüzde 56,2'si mevcut iş durumunun iyi olduğunu belirtti. Bu oran bir önceki ay yüzde 58,6 olarak ölçülmüştü. Mevcut durumu tatminkar olarak tanımlayanların oranı 35,4'den yüzde 38,4'e gerilerken, 'kötü' diyenlerin oranı 6,1'den 5,8'e geriledi.

Yüzde 55'lik kesim önümüzdeki 6 ayda talep sabit kalacak' diyor

Önümüzdeki 6 ay içinde seyahat hizmetlerine dönük talebin ne yönde değişeceği yönündeki soruya katılımcıların yüzde 54,9'u (geçen ayla neredeyse aynı) 'sabit kalır' yanıtını verirken, geçen ay yüzde 14,4 olan 'daha kötü olacak' diyenlerin oranı yüzde 21,1'e yükseldi. Daha iyi olacağını düşünenlerin oranı ise yüzde 30,9'dan yüzde 23,9'a geriledi.

Seyahat acentelerinin 56,9'u önümüzdeki 6 ay içinde kazanç durumunun sabit kalmasını beklerken, yüzde 18,1'lik kesim sabit kalacağını düşünüyor. Acentelerin yüzde 13,7'si ise gelirlerde artış yaşanmasını bekliyor.



Bu Haber 21.11.2023 - 14:35:43 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.