Alman turizmcilerden 11 milyar euroluk kayıp uyarısı

Alman turizmcilerden 11 milyar euroluk kayıp uyarısı
Almanya turizm endüstrisi kupon uygulamasına dair umutların ortadan kalkması sonrası devam eden iadeler nedeniyle 10.8 milyar euroluk finansal darbeyle karşı karşıya.

TurizmGüncel - Dış Haberler

Haziran ortasına kadar 10.8 milyar euro kayıp yazacak

Alman Seyahat Birliği'nin (DRV) tahminine göre, Alman tur operatörleri ve seyahat acenteleri haziran ayının ortasına kadar 10.8 milyar euro gelir kaybına uğrayacak. Almanya, seyahat yasaklarını 14 Haziran tarihine kadar uzatmış ve turizm şirketleri haziran rezervasyonlarını da iptal etmeye başlamıştı.

Her 3 seyahat şirketinden 2’si iflasla karşı karşıya

DRV Başkanı Norbert Fiebig, Alman devletinin karaları nedeniyle seyahat acentelerinin ve tur operatörlerinin neredeyse tamamen çöküşle karşı karşıya olduğunu belirtti. Zorda olan şirketlere doğrudan yardım öngöre bir 'Anında yardım programı'nın hayata geçirilmesi gerektiğini kaydeden Fiebig, Gelinen noktada her 3 seyahat şirketinden 2'sinin iflasla burun buruna olduğunu kaydetti.

10 milyar euroluk destek planı

İptal yerine, rezervasyonların devlet garantisinde ötelemeyi öngören kupon uygulamasına AB Komisyonu'ndan onay gelmemesi üzerine açıklama yapan Alman Federal hükümetinin Turizm Sorumlusu Thomas Bareiss ve bazı politikacılar, seyahat şirketlerini iflastan kurtarmak için 10 milyar euro destek planlandığını açıklamıştı. Plana göre, ilk başta devlet tarafından oluşturulacak bu fon, sonrasında tur operatörlerinin yaptığı paket tur satışlarından yüzde 1 kesinti yapılarak ödenecek.



Bu Haber 08.05.2020 - 11:06:35 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.