Alman turizmciler, Thomas Cook sonrasını tartışıyor

Alman turizmciler, Thomas Cook sonrasını tartışıyor
Alman seyahat pazarının önde gelen temsilcileri, Thomas Cook'un iflası sonrası sektörün geleceğini fvw'nin düzenlediği yuvarlak masa toplantısında tartıştı.

TurizmGüncel - Dış Haberler

DER Touristik CEO'su Sören Hartmann, Schauinsland Reisen CEO'su Gerald Kassner, acente zinciri RT-Reisen'in CEO'su Thomas Bösl, Iberostar Hotels Global Ticaret Müdürü Finn Ackermann ve Condor'un satış müdürü Paul Schwaiger, Thomas Cook'un iflası sonrası Alman seyahat pazarını masaya yatırdı.

Bösl: Ne kadar hasar verdiğini söylemek zor

Seyahat acentesi zinciri RT-Reisen'in CEO'su Thomas Bösl, Thomas Cook'un iflasının ardından paket tur pazarının ne kadar hasar gördüğüne ilişkin bi şey söylemenin zor olduğunu belirtti. Verilere göre Almanya'daki organize tur pazarının yarısının tur operatörleri ve seyahat acenteleri aracılığıyla, kalan kısmının ise online portallar aracılığıyla yapıldığını ifade etti.

Hartmann: Sektörün yanlışlarını değil, bir tur operatörünün kaderini görüyoruz

Sadece bir şirktin iflasından değil, bütün olarak bir sektörün söz konusu olduğunu ifade eden DER Touristik CEO'su Sören Hartmann ise, ''Thomas Cook'un iflasına baktığımızda, genel olarak sektörün yanlışlarını değil bir tur operatörünün kaderini görüyoruz.'' dedi. Müşterilere güvenli bir tatil sunan paket tur pazarının sadece krizde olmadığını, aynı zamanda bir şeylerin ters gittiğini kaydeden Hartmann, seyahat acentelerini ve tedarikçileri, daha adil komisyonlar veren ve düzenli ödeme yapan şirketlere odaklanması gerektiğini ifade etti.

Kassner: Acenteler finansal olarak güçlü şirketlerle çalışmalı

Hartmann'ın açıklamalarına katıldığını belirten Schauinsland Reisen CEO'su Gerald Kassner ise tedarikçiler, seyahat acenteleri ve tur operatörleri arasında daha adil bir iş yapış biçiminin hayata geçirilmesi geektiğine işaret etti. Acentelerin, finansal olarak güçlü olan şirketlerle çalışmaları ve bu şirketleri diğer acentelere de tavsiye etmeleri gerektiğini söyleyen Kassner, ''Fiyat düşürerek satış yapmanın bir limiti var. Eğer fiyat farkları yüksek olursa bu iş yürümez. 20-30-40 euro düşük fiyat veren satışı yapar.'' şeklinde konuştu.

Ackermann: Tur operatörünüzü seçerken dikkatli olun

İspanyol otel zinciri Iberostar'ın küresel ticaret müdürü Finn Ackermann ise, otellerin çalışacağı tur operatörünü çok dikkatli seçmesi gerektiğine işaret etti. Ackermann, ''Burada finansal ödemeler, ciddiyet ve tedarik pratikleri söz konusu. Sağlam bir otel markası olarak, elinizde çok fazla kaldıraç var. Tur operatörümüzü kendimiz seçebilecek pozisyondayız. Iberostar, seçeneklerini çoğaltmak ve tek tur operatörüne bağımlı olmamak için Thomas Cook'un toplam kapasitesini yüzde 15'e düşürmüştü.'' dedi.

Almanya'daki iflas sigortaları yetersiz

Toplantıya katılan tüm isimler, Almanya'da tur operatörlerinin iflas sigortasının )110 milyon euro) yetersiz olduğu ve bu konuda bir reforma ihtiyaç duyulduğu konusunda hemfikir olurken, sadece teminatların yükseltilmesinin yeterli mi olacağı, yoksa topan yeni bir modele mi geçilmesi gerektiği konusunda fikir ayrılıkları oluştu.

Sigorta konusunda Kassner ve Hartmann ayrı düştü

Gerald Kassner, atılabilecek radikal adımlara karşı uyarıda bulunarak ''Gelecekteki primler sektör için çok yüksek olmamalı.'' derken, tur operatörlerinin finansal sağlamlığının önemine dikkat çeken Sören Hartmann ise ''Risk yükseldikçe risk primi de yükselmeli.'' görüşünü dile getirdi.

''Condor'u desteklemiz yatırımcıya güven verir''

Toplanıya katılan turizmcilerin hepsi, şu anda potansiyel alıcılarla görüşme halinde olan, Condor'un desteklenmesi gerektiğine dikkat çekti. Hartmann, ''Bizim Condor'u desteklediğimizi açıklamamız Condor için önemli. Bu, Condor'a yatırım yapmak isteyen yatırımcıların da kendini güvende hissetmesini sağlayacak. Condor, bağımsız bir taşıyıcı olarak faaliyetlerine devam etmeli.'' ifadelerini kullandı.

Schwaiger: Kapasitenin büyük bölümünü tur operatörlerine satacağız

Condor'un satış müdürü Paul Schwaiger ise, ''Müşterilerimiz, satış acentelerimiz ve partnerlerimiz tarafından desteklenmeseydik o zaman şansımız olmazdı.'' dedi. Condor'un kapasitesinin büyük bölümünü tur operatörlerine satmak istediğini kaydeden Schwaiger, kapasitelerinin küçük bir bölümünü ise tüketiciye direkt satacaklarını açıkladı.



Bu Haber 13.11.2019 - 13:30:24 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.