Alman turizm lobisinin girişimleri sonuç verdi

Alman turizm lobisinin girişimleri sonuç verdi

Almanya seyahat pazarının lobi grupları, mevcut rezervasyonların iadesi yerine devlet garantili kupon sunulması önerisi hükümete kabul ettirmeyi başardı.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Almanya seyahat pazarındaki dev oyuncuları iflasa kadar sürükleyebilecek iade talepleriyle ilgili, ülkedeki turizm gruplarının yürüttüğü lobi çalışmaları sonuç verdi. Alman hükümeti, mevcut rezervasyonların devlet garantisinde ertelenmesine olanak tanıyan düzenlemeyi hayata geçirdi. Bu şekilde, büyük çaplı iflasların da önüne geçilmiş oldu. Söz konusu uygulalama, İtalya, Hollanda, Belçika ve Fransa'da da hayata geçirilmişti.

31 Aalık 2021’e kadar

Yapılan düzenlemeyle birlikte tur operatörleri ve acenteler, 8 Mart ve öncesinde yapılan rezervasyonlar için tüketiciye iade yapma zorunluluğundan kurtulmuş oldu. Bu şekilde şirketler, kısa vadeli mevcut gelilerini ve nakit akışını korurken, daha önce rezervasyon yapan misafirler de, herhangi bir ekonomik kayıp yaşamadan tatillerini ileri bir tarihte yapabilecek. Tatilciler, söz konusu rezervasyonlarını 31 Aralık 2021 tarihine kadar, istedikleri bir zaman diliminde kullanabilecek. Müşteriler bu tarihe kadar yeniden rezervasyon hakkını kullanmazsa, tur operatörü aynı miktarda parayı insanlara geri ödemek zorunda.

85 bin kişi işini kaybetme korkusu yaşıyor

Alman Ekonomi Bakanlığı'nın turizmden sorumlu sekreteri Thomas Bareiß, ''Böylesine zor bir dönemde yapılan düzenleme hem tur operatörlerindeki istihdam kaybını hem şirketlerin zor durumda kalmasını hem de tüketici mağduriyeti yaşanmasının önleyecek. Şu anda tur operatörlerinde ve seyahat acentelerinde çalışan 85 bin kişi işini kaybetme korkusu yaşıyor.'' dedi.

Kuponlar devlet grantisinde

Thomas Bareiß, bu uygulamayı 'tüketiciden şirketlere zorunlu kredi' diyerek yapılan eleştirilere ise, ''Tatil kuponları devlet garantisinde olacak. Bu nedenle tatilcilerin ellerindeki kuponların değersizleşeceğine ilişkin kaygı duymaması gerekir'' yanıtını verdi.



Bu Haber 09.04.2020 - 15:53:16 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.