Alman turistlerin tatil harcaması daha da artacak

Alman turistlerin tatil harcaması daha da artacak

Yapılan yeni araştırma, Almanların bu yıl tatile daha fazla para harcadığını ve gelecek yıl tatil harcamasının daha da artmasını beklediğini ortaya koydu.


Turizm Güncel - Dış Haberler

Strateji danışmanı Simon-Kucher & Partners'ın yaptığı yeni araştırmaya göre, bu yıl Almanların yüzde 57'si tatile daha fazla para harcadı. Geçen yıl yüzde 41 olan 'Tatil özel bir şey olmalı' diyenlerin oranı bu yıl yüzde 56'ya yükseldi.

Almanya, Hollanda, Fransa, ABD, İngiltere ve Birleşik Arap Emirlikleri'nden 5 bin 250 kişi ile yapılan "Travel Trendleri 2022 "araştırmasına göre bu yıl Almanların 3'te 1'i tatile çıkamadı. Tatile çıkamayanların yüzde 33'ü ise gerekçe olarak 'mali sorunları' gösterdi.

Alman müşteriler fiyatlardaki artışın devam etmesini bekliyor. Araştırmaya katılanların yüzde 54'ü market alışverişine, yüzde 49'u ise tatillere daha fazla para harcayacağını söylüyor. Buna karşın, yüzde 35'lik kesim restoranlara, yüzde 25'i giyime ve yüzde 32'lik kesim de günübirlik gezilere daha az para harcayacağını ifade ediyor.

Araştırmaya katılımcıların yüzde 44'ü tercih ettiği tatil destinasyonunda ya da otelde yer bulabilmek, yüzde 25'i ise fiyat avantajlarından yararlanmak için erken rezervasyon yapacağını beyan etti. Katılımcıların yüzde 38'i ise esnek rezervasyon seçenekleri ile ilgilendiğini bildirdi.

Araştırmaya Almanya'dan 688 kişinin katıldığı açıklandı.



Bu Haber 06.09.2022 - 11:46:47 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.