Alman turistlere otelde Covid-19 testi

Alman turistlere otelde Covid-19 testi

Alman turistler, Antalya'da kaldıkları otellerde Covid-19 testi yaptırabilecek.


Antalya, İzmir, Muğla ve Aydın'a seyahat muafiyeti getiren Almanya'nın, dönüşte yolculardan negatif PCR test sonucu istemesinin sektörde sıkıntı yaratacağı düşünülürken, çözüm rayışları da hızlandı.

Konuyu değerlendiren Antalya İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu'nda valilik, havalimanı, TÜRSAB ve Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) temsilcileri, Alman tatilcilerin kaldıkları otellerde test yaptırabilmeleri yönünde karar aldı. Karara göre turistler, tatilini yaparken testini yaptırabilecek. Test sonuçları, uçağa binmeden turistin elinde olacak. Bununla ilgili hazırlıklar tamamlandı. Turist isterse havalimanında, isterse kamu ya da özel hastaneye giderek ya da tatilini yaparken otelde özel hasteneden veya grup olursa İl Umumi Hıfzıssıhhadan gelecek ekibe numune verebilecek. Sonuçlar e-nabız uygulamasından görülebilecek.



Bu Haber 08.08.2020 - 16:19:52 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Osman Kocaman 28.08.2020 - 06:01

    PCR çivit 19 Test Otellerde Antalya

  • durali köle 11.08.2020 - 05:31

    öncelikle almanyanin türkiyeye karsi corona uyarisini az da olsa gevsetti .ama arkadan sopa ile bizi dövdü pcr testi dönüste gerel oldugu icin almak cok zor nedeni biz antalyada sormadigimiz hastane kalmadi ,cevap acil durumlarda yapiyoruz dendi ,biz yurtdisina gidecegiz bize zorunlu dedik haberleri yok. biz Bakanliga "UID kurulusu olarak sikayette bulunduk sorun su e-nabiz.gov.tr den bilgi alinir dendi , sayfa e- devlete yönlendiriliyor ,cep telefon nosu türkiye olacak yurtdisina mesaj gelmiyor cep e mesaj gelirse okunmuyor ,whatsapp üzerinden kayit geliyor (24 Saat) sonra internet cafe den döküman cikartiliyor .cok zor .bunu yaslilar yapamaz. en kolay yol havalimani test bir gün sonra tekrar hava limani test sorgulama merkezinden isteyebilirsiniz. (Ön ödeme halkbank hesabi kabul ediliyor 15,-€ havalimani 30,-€ selamlar .bu durum felaket .

  • Burak Çorumluoğlu 09.08.2020 - 08:26

    Alman hükümetinin aldığı karar şudur. Gitmeyin. Pcr test yapılması o kadar kolay değil. Ne test kiti var, nede yapacak hastane. Altyapımız yetrsiz. Bu kadar kısa zamanda zaten olması da hayal. Kaldıkları otelde test ne demek. Otelde laboratuvar mı var ki test yapacak. Daha takvim yeni işlemeye başladı, hastaneler sayılı test yapabiliyor. Sonuçlar geç alınmaya başladı. Bunların kısa sürede aşılması zor. Akman hükümeti vatandaşını alsın kendi ülkesinde test yapsın. Biz neden bunu üstleniyoruz. Hemde otelde.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.